Сватби на конвейер в Цалапица, кметът венча 47 двойки



Пловдивското село Цалапица се превърна в меката на сватбите. Мераклии от Пловдив, Пазарджик и близки села напират да се запишат за мечтания ритуал. Така изключително често на кмета Ивайло Данаилов му се налага да венчава влюбените, което за него не е работен ангажимент, а истинско удоволствие.





От началото на кметския си мандат, тоест вече две години и половина, той е бракосъчетал 47 двойки. Миналата събота дори е имал прецедент - венчал е за първи път две двойки младоженци едновременно. "Беше изключително интересно и емоционално. Ритуалната зала към кметството е обновена, има музика, обстановка, изобщо всичко необходимо, за да се чувстват влюбените добре", посочи пред "Марица" Данаилов. 





По думите му, броят на сватбите се увеличава постоянно. Особено след като самият той даде пример миналата година и каза заветното "Да" на съпругата си. През изминалата седмица ритуали е имало почти всеки ден.





Две са основните причини, които действат като притегателна сила за бъдещите семейства да се врекат във вярност в Цалапица. "Тук сключването на граждански брак струва 40 лв. Докато по принцип цената е над 200 лв. Освен това сватба може да стане от днес за следващия ден. Хора от Пловдив и Пазарджик идват в Цалапица и са изключително доволни, че не им се налага да чакат ред с месеци", посочи кметът Данаилов.





Той сподели, че планират инициатива за предстоящия 14 февруари - Деня на влюбените, с която да изненадат младоженците. Към момента идеите са две - на тази дата сключването на брак да е безплатно или чрез томбола едно от новите семейства да си спечели незабравима екскурзия в страната.


Четете още:

🔴 Шок в "На кафе"! Панелистка се "пенсионира", Гала пред инфаркт / СНИМКИ

🔴 Око за око... Муки отмъсти за Стоянка Мутафова

🔴 Бyлбaнĸ и OББ вдигат таксите





Източник: Марица





Коментари

горе