Колко струва паркингът за седмица на Летище София и Пловдив



При самолетен вояж в чужбина не забравяте и разхода за колата. Седмица на паркинга на Летище София струва 96 лева. За всеки следващ ден се добавят още 6 лева. Цените не са променяни от май тази година, става ясно от сайта на аеропорта.





Междувременно там въведоха нова услуга преди голямото пътуване по коледните и новогодишните празници - запазване на паркомясто онлайн. Това става през официалната интернет страница на летището. При запазване на място по този начин пътниците могат да разчитат и на отстъпки при ползване на паркинга за по-дълъг период.





След запазване на паркомясто онлайн новата автоматизирана система на паркинга разпознава регистрационния номер на автомобила и автоматично го допуска в паркинга. Там може да се паркира на всяко свободно място. От няколко месеца работи и нова паркинг система на самообслужване на столичното летище. Всеки пътник може да заплати в брой или с карта за престоя си преди излизането си от паркинга с помощта на машини, разположени на двата терминала.





На разположение на пътуващите са два паркинга. Паркингът на Терминал 1 е открит тип с капацитет 400 паркоместа. Паркингът на Терминал 2 е покрит и е свързан чрез топла връзка с обществените зони на заминаване и пристигане. Капацитетът му е 800 паркоместа.





На Летище Пловдив е двойно по-евтино. За кола, паркирана за седем дни, таксата е 40 лева. За всяко започнато денонощие се начисляват още 2 лева.


Четете още:

🔴 Най-красивата синоптичка избяга от България / СНИМКИ

🔴 Помните ли тази известна поп фолк певица? Завърна се в неузнаваем вид / СНИМКА

🔴 Дръж ми шапката: Синът на Джуджи го усуква за брак с щерката на Гала / СНИМКИ





Източник: Марица





Коментари

горе