Бойко почете паметта на майка си / СНИМКИ





Бойко Борисов откри нова църква в Стара Загора на годишнината от смъртта на своята майка Венета.





На 10 октомври се навършиха 24 години, откакто лидерът на ГЕРБ е загубил майка си. В същия ден той посети за пръв път новопостроения храм „Свети Игнатий Старозагорски“ в Града на липите, където запали свещ за здраве, както и за упокой на починалите си родители. Борисов е изключително вярващ и приел като символичен знак към покойната си майка, че в същия ден бил осветен новият храм, за чието изграждане той и ръководената от него партия са осигурили финансова подкрепа. По този повод Борисов бе удостоен от старозагорския митрополит Киприан с ордена „Св. Игнатий Старозагорски“.







Преди години бившият премиер бе споделил, че смъртта на майка му е най-голямата загуба в живота му.





Венета Борисова е била дългогодишна учителка. И до ден днешен всички в Банкя си спомнят за нея само с добро. Всъщност тя е и първата класна на бъдещия политик. Затова в училище, когато бил в началните класове, често се обърквал как да я нарича и ту ѝ казвал „майко“, ту „другарко“. На нея той кръщава и единствената си дъщеря – Венета, която пък даде на първородния си син името Бойко. След него се появи и второто внуче на лидера на ГЕРБ – Иван. В редките случаи, в които Борисов си е позволявал да говори за семейството си, той е споделял, че майка му си е отишла след неравна борба с рака. С по-голямата му сестра Красимира не успяват да я спасят, въпреки че продават всичко, което имат, за да ѝ осигурят възможно най-доброто и алтернативно лечение.







Заболяването обаче било в крайна фаза и не могли да се преборят за живота ѝ. „Много я обичах и ми е много тъжно за нея.





Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше – „никога не прави това, което на теб не искаш да ти се случи“. До ден днешен от този принцип се ръководя в действията си. Благодарение на нея съм това, което съм. Знам, че тя ме гледа отгоре и е важно за мен да одобрява моите решения“, разкри преди време Бойко Борисов. 24 години след загубата на най-важния човек в живота му той продължавал да чувства нейната подкрепа и посещавал гроба ѝ винаги когато му предстояли трудни решения.


Четете още:

🔴 "Васко Жабата" разболя изпълнителя си, славата го съсипа

🔴 УНИКУМ: Засукана мацка е топлата връзка между ГЕРБ и ДБ в парламента / СНИМКИ

🔴 Отнемат лиценза на летище "София"!





Източник: Ретро





Коментари

горе