Побоища в кабинета на Кирил Петков в МС?





Скандални разкрития за побоища с участието на Кирил Петков в кабинета му в Министерския съвет по време на мандата му като премиер хвърли Владислав Горанов от ГЕРБ. „Като се има предвид нестандартното поведение на Кирил Петков, нищо не може да ме учуди комуникационно. Говори се за побоища вътре в рамките на премиерския кабинет.





Много странни неща са се чували за вътре, не съм бил свидетел, не знам. Политици отвътре са ми разказвали за подобни случаи в Министерския съвет, свързани с избухвания и агресия на г-н Петков. Дали е така, или не – не знам“, заяви Горанов в ефира на Нова телевизия, запитан как ще коментира начина на комуникация на бившия премиер.





За пръв път за ексцесиите в кабинета на Петков се разчу през март тази година. От медийни публикации стана ясно, че на 11 март 2022 г. на територията на МС е имало жесток скандал, прераснал в ръкопашна схватка. Участници в нея са били бившият премиер и тогавашният депутат от ПП Александър Дунчев. До разкритието се стигна благодарение на източници от НСО, които станали свидетели на мелето в кабинета на Петков. Причината за въргала така и не стана ясна, но впоследствие предприемачът Патрик Смитьойс, който е холандец, но отдавна живее и развива бизнес в България и е близък приятел на Дунчев, потвърди за конфликта му с Петков във фейсбук публикация.





Това обаче не бил единственият случай, в който лидерът на ПП е проявявал физическа агресия, говори се в политическите среди. Самият Петков не се свени да се разправя физически дори пред свидетели, стана видно от негов брифинг през август тази година. Тогава той удари с лакът в корема журналиста Николай Караколев, който искаше да му зададе въпрос. Тъй като имаше и представители на други медии, сред които и национални телевизии, а камерите им запечатаха грозната сцена с участието на Петков, той изригна пред репортерите: „Може ли да запишеме отново?“, за да не видят кадрите с Караколев бял свят.





Въпреки манекенската си визия Петков всъщност е носител на кафяв колан по карате. Бойното изкуство той е тренирал в продължение на десетилетие – от 5 до 15-годишна възраст. Негов треньор е бил сенсей Явор Дянков, при когото го записва баща му Петко Петков. Петков-старши пък е мастер в друго бойно изкуство – айкидо. След като Кирил се сдобил с кафяв колан, се отказал от каратето и отишъл да тренира в залата на баща си, като с бойни спортове се занимавал до студентските си години.


Четете още:

🔴 Момиче се озова в страховита ситуация в София, непознати помогнаха

🔴 Фурор след "На кафе": Бивша водеща на Гала бременна от богаташ за трети път? / СНИМКИ

🔴 Бойко почете паметта на майка си / СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе