Анахид Тачева се прибра у дома за ЧРД  





Анахид Тачева не е посрещнала 82-рия си рожден ден в луксозния хоспис в Щатите, в който пребивава от няколко месеца насам. Тя се е прибрала в дома на дъщеря си Анахид в Ню Йорк, за да бъде с близките си и да се почувства по-добре в емоционален план.





Славната говорителка обаче не е в добро здраве въпреки много пожелания точно за това от близки, приятели и познати навръх личния ѝ празник. Деменцията, от която страда в последните години, продължава да прогресира, споделят от семейството на бившата жена на Коста Цонев.





Анахид губи паметта си необратимо, а диагнозата ѝ се е отключила след внезапната смърт на сина ѝ Митко Цонев през лятото на 2016 г., след която тя не можа да се съвземе.

На легендата на БНТ е осигурено възможно най-доброто и съвременно лечение, което съществува, благодарение на финансовите възможности на нейната щерка от брака ѝ с Васил Тачев. Нейният съпруг е хазартен бос в Щатите и е милионер.





С другата си дъщеря Теодора от големия актьор Коста Цонев и останалите си близки в родната България Анахид общувала единствено по телефона. Те, разбира се, не пропуснали да ѝ се обадят за ЧРД, но едва ли скоро ще я прегърнат лично, предвид факта, че в това състояние на бившата говорителка ѝ е забранено да лети със самолет.


Четете още:

🔴 Вижте с каква рецепта ще се изписват лекарствата

🔴 Ето кой има право на помощи за санаториум

🔴 Пенсионер грабна петцифрена сума от "Стани богат" / ВИДЕО





Източник: Ретро





Коментари

горе