Летище "София": Ще хапнете ли сандвич за 8 лева с малка фанта за 6,50? / СНИМКИ



На фона на подскачащите ежедневно цени в най-обикновените хранителни магазини, цените на летище „София” вече не изглеждат чак толкова стряскащи. И все пак пътниците предпочитат преди полет да пийнат купена предварително от хипермаркет напитка, отколкото да ползват услугите на кафенетата на столичния аеропорт.

Оказва се, че цените на чаша кафе – еспресо „Лаваца” горе-долу се изравниха с тези в луксозно заведение. Най-евтината ободрителна напитка струва 4,50 лв. Капучиното обаче си остава лукс – чашката струва 6,90, затова го предпочитат предимно чужденци.





Най-стряскаща е цената на най-популярните безалкохолни напитки  - те са 3 пъти по-скъпи от тези в магазините. Малката фанта от 250 мл. се предлага за 6,50 лв., 5,60 струва колата без захар, а обикновената е по-„евтина” - 5 лева. 

Шокиращи са цифрите и на енергийните напитки – малък „Редбул” в кенче върви по 9,60 лв. , а „Монстър” – над 7 лева, при положение, че по магазините и клек-будките в центъра на София се продава за малко над 2 лева.





Мини бутилка „Швепс” все пак си е направо без пари - струва 3,90 лв.

Малък е шансът и да похапнеш на нормални цени в барчетата на партера на летището – доста скромно изглеждащ сандвич с луканков салам можете да консумирате срещу 8,20 лв., такава е цената и на тоста с шунка и кашкавал. Сандвичът с пушено пиле струва 7,80 лв. Филийките с моцарела пък вървят за кръгло 8.   









Въпросните цифри дават ясен отговор защо барчетата на летището стоят празни и рядко някой заблуден и прегладнял пътник се отбива да си вземе нещо за хапване и пийване на крак. Продавачките пък видимо скучаят заради липсата на клиенти.


Четете още:

🔴 Народът щастлив след отпадането на Елица, Алекса също го отнесе

🔴 Лекар: Смяната на времето трябва да отпадне, следобедният сън от 14:00 до 16:00 сън не е препоръчителен

🔴 Линда на Кирил Петков взе бившето гадже на Камен Во. на работа





Източник: lupa





Коментари

горе