Становище на Lidl във връзка с публикация



Становище на Lidl във връзка с публикация на тема "Лидл планира да намали значително предлагането на продуктите от животински произход“:





"В началото на тази година Lidl обнови своята политика за рационално хранене. Като част от нея си поставихме за цел до 2025 г. последователно да увеличаваме дела на растителните източници на протеини в нашия асортимент.





Това включва както разширяване на гамата ни от веган продукти под собствената ни марка Vemondo, така и по-голям избор от бобови растения и ядки.

Нашият стремеж обаче не е да ограничим предлагането на животински продукти, а да мотивираме своите клиенти да разнообразяват менюто си по-често с храни на растителна основа, възползвайки се от алтернативите на рафтовете ни.





Няма да спрем да развиваме нашата гама от животински продукти.

Клиентите ни ще продължат да откриват богат асортимент и от месни и млечни продукти, а благодарение на алтернативите, които предлагаме, и на прозрачното ни етикетиране даваме възможност на потребителите да вземат информирани и осъзнати решения за покупка".





"Лидл" планира да намали значително предлагането на продуктите от животински произход

"Лидл" възнамерява значително да намали продуктите от животински произход в асортимента си. Това съобщи по-рано тази седмица Кристоф Граф, ръководител на снабдяването на компанията за германския пазар, предаде сп. "Шпигел".





По думите на Граф това решение е "безалтернативно", тъй като "не разполагаме с втора планета". Важно е да се държим по начин, отчитащ ограниченията на планетата, така че ресурсите ѝ да са достатъчни за 10 милиарда души. Това може да бъде бъде постигнато, само ако намалее делът на месото в потреблението, посочва той.





По думите на Граф е важно потребителите да бъдат мотивирани в съответната посока, включително чрез тематичните седмици на веригата. Още през текущата година би трябвало процентното съотношение на животинските и растителните протеини в асортимента да бъде публикувано в доклада на веригата за устойчивостта на бизнес практиките ѝ, а към 2025 г. делът на растителните протеини трябва постепенно да бъде повишен.





Освен за отговорност към климата, с тези планове компанията цели и да подобри имиджа си, най-вече пред по-младото поколение, посочва Граф.

Все пак "Лидл" ще продължи да следва основните принципи на търговията си, която е насочена към клиенти, търсещи по-изгодни цени, и ще продължи да продава месо, отбелязва "Шпигел".


Четете още:

🔴 Вижте как ТИР причини верижна катастрофа на светофар / СНИМКИ и ВИДЕО

🔴 През лятото тук има хиляди туристи, а сега не можеш да видиш жива душа по улиците

🔴 Познато лице се завръща като телевизионна водеща





Източник: plovdiv24





Коментари

горе