Радев с армаган за ЧРД на тъщата / СНИМКА





Щедър подарък от зет си е получила майката на първата дама Десислава Радева. Тъщата на президента Румен Радев навърши 78 години в началото на февруари, а рождения ѝ ден семейството отбелязало в съвсем тесен кръг.





Пенсионерката Желяза от дълги години живее в София, за да бъде неотлъчно до единствената си дъщеря. Самата Десислава неведнъж е споделяла, че майка ѝ е неин пръв съветник и коректив. Макар да обитава собствен апартамент в центъра на София, пенсионерката от Бургас редовно посещавала щерка си и президента в държавната вила „Калина“ в резиденция „Бояна“, където те продължават да живеят и през втория му мандат като държавен глава.





Радев е в чудесни отношения с тъща си и за всеки повод кавалерски я изненадвал с подаръци. Неведнъж президентът и съпругата му са забелязвани в компанията на нейната майка да посещават заедно културни мероприятия в столицата. Последно се появили тримата заедно на концерт в София на един от любимите български изпълнители на първата дама – Георги Христов.





Желяза отдавна е вдовица, а преди мъжът ѝ Кирил да се спомине, с него били разведени. Тя сама отгледала дъщеря им Десислава и през годините двете били неотлъчно една до друга през всички житейски премеждия. Преди да заживеят в столицата заедно, обитавали селска къща в бургаското село Банево. Там се заселили със сина на Деси от първия ѝ брак с депутата от БСП Георги Свиленски – Страхил. Това станало, след като първата дама получила нервен срив заради натоварената си работа като мениджър в голяма фирма за производство на бира. В продължение на няколко години водили скромен живот, отглеждали зарзават и животни на село, но решили да се пренесат в София, за да може синът на Деси да учи в по-добра гимназия, а тя да започне работа във ВВС.





Навремето двете дори опитали да правят семеен бизнес. Управлявали две фирми – едната за търговия с платове, която в момента е несъществуваща, а другата за рекламни дейности. Втората продължава да бъде действаща, но не отчита никакви приходи. Води се единствено на името на майката на Десислава. От нея обаче тя отдавна не печели пари, а освен на пенсията си разчитала и на финансовата подкрепа на дъщеря си и зет си.





Тъщата на президента обаче продължава да не бъде в приятелски отношения с неговата майка Станка. Двете свати досега не са се събирали на една трапеза, не поддържат контакт и в социалните мрежи. За сметка на това Станка редовно общува с майката на първата съпруга на Румен Радев, с която се уважават и след развода на президента и банкерката Гинка.






Президентът на концерт с жена си Десислава и тъщата Желяза


Четете още:

🔴 Защо само сградата на Камарата на инженерите оцеля след ада в Кахраманмараш? / СНИМКИ

🔴 Реших в клипа брат ми да свири или да пее / ВИДЕО

🔴 Какво да направите, ако търсите стока на промоция в магазина, но тя е изчерпана?





Източник: Ретро





Коментари

горе