Кой и защо НЕ трябва да яде райска ябълка?



Мекият вкус на райската ябълка се харесва на мнозина. Ако и вие сте почитателите на този плод, важно е да запомните, че той не може да се консумира в прекалено големи количества. Освен това райската ябълка не е подходяща за всеки.





Отговор на този въпрос дава руският диетолог д-р Нурия Дианова. Тя пояснява, че райската ябълка съдържа груби влакна, които могат да провокират чревни заболявания.





Продуктът трябва да се изключи от диетата на тези, които имат склонност към запек. Консумацията на райска ябълка не се препоръчва и при изразено обостряне на хемороиди. Факт е, че този плод забавя функцията на червата, което означава, че консумацията му води до влошаване на изброените по-горе здравословни проблеми.





Диетологът д-р Алексей Калинчев коментира и страничните ефекти, свързани с консумацията на райска ябълка. Специалистът отбелязва, че този плод може да провокира появата на безоар в храносмилателния тракт (задържане на несмлени остатъци от храна).





Д-р Калинчев допълва, че безоарът се образува благодарение на таниновите свойства на продукта. Това е сериозна патология, която може да доведе до смърт.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и прегледа при специалист!


Четете още:

🔴 Пере ли се на Задушница?

🔴 Освирквания и неразбиране на първото представление с Джон Малкович в Народния театър / СНИМКА

🔴 Мария Цънцарова хлътна по спортист





Източник: Актуално





Коментари

горе