Пазете се! Роми продават опасни парфюми / СНИМКИ



„Парфюми-и-и! Крадени парфюми, продавам! Маркови парфюми, крадени!“ - провиква се циганин на средна възраст пред магазин за техника. Със затоплянето на времето плъзнаха и амбулантните търговци, които обикалят с раница около големите хипермаркети, видя Lupa.bg.





Само за няколко дни ни предлагаха два пъти да си купим "крадени парфюми на изгодни цени". Веднъж се опитаха да ни пробутат ароматите на паркинга на "Кауфланд" в София, като циганинът уж нямаше пари за да се прибере в родния си град, а само няколко минути по-късно остави раницата си в "Фолксваген Пасат" за 10 бона. 





През уикенда се опитаха да ни продадат парфюми и пред "Технополис" в Благоевград. Там ромите бяха значително по-груби и отнесохме псувни и клетви, защото не пожелахме да дадем 40 лева за крадената стока. 

Специалисти коментираха пред сайта ни, че такива парфюми са опасни, защото не е ясно съдържанието им и призоваха хората да не се доверяват на амбулантни търговци, защото могат да получат силен обрив, алергии и какво ли не. 





Потърпевши се оплакаха пред Lupa.bg, че са си закупили такива благоухания и вътре е имало спирт, а не парфюм. Има и късметлии, които са улучили в шишето да има аромат, но далеч не от оригиналните, а с миризма на парфюмите от магазин "Всичко по 1 лев".





Обикновено измамниците се сдобиват с менте парфюмите от Одрин и Китай. В Турция  се продават „Шанел“, „Армани“, „Босс“, „Унгаро“, „Роберто Кавали“, „Трусарди“, „Живанши“ и т.н. за по 5 лв. на шишенце. Пратките от Китай са на едро и излизали дори и по-евтино, но при втория случай ромите работят за човек над тях, който поръчва и връчва на работниците си да разнасят стоката му. Принципът е като при просията, за продавачите остава много малък процент. Въпросът е "Къде е полицията?", защото все по-често чуваме за роми, които продават около големите вериги супермаркети.






Четете още:

🔴 Сеизмолози от Гърция: Скоро е възможно земетресение с магнитуд 8,5

🔴 Забравете за Слънчев бряг и Созопол, посетете това райско кътче в България

🔴 Натали Кръстева: Освалдо Риос ми спаси живота / СНИМКИ





Източник: lupa





Коментари

горе