Вижте мястото на атентата срещу Гешев / СНИМКИ



Тече разследване на мястото, където избухна взривно устройство пред кола от кортежа на главния прокурор Иван Гешев. На първите снимкисе вижда бутилка, забита с гърлото в земята. С нея се предполага, че са обозначили точката, където трябва да е колата, за да взривят бомбата. 

Виждат се и следите по околните дървета от взрива. 





Днес около 11,40 ч. взрив избухна пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев между самоковските села Железница и Ковачевци. Според следствието пламъците от него са били с височина 4-5 метра. Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър 3 метра на пътя.









Бронирано ауди вероятно е спасило Гешев при избухването на насочената осколочна бомба. Тя е била взривена дистанционно под автомобила.

"Взривът е имал ясна насоченост - към пътя и преминаващите автомобили, на голям завой, където се очаква скоростта да е по-малка. Било е с цел да убие.





Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър 3 метра на пътя", каза пред журналисти Сарафов. Според него Гешев е бил мишена за убиване. В колата той е пътувал със семейството си.


Четете още:

🔴 Стотици находища на самородно злато у нас. Ето къде са!

🔴 Гешев проговори за атентата срещу него: Добре съм, за децата ме е страх!

🔴 3000 лева средна заплата в тази българска община





Източник: lupa





Коментари

горе