Бойко в страх от уроки  





Половин годинка на 3 май навършва най-малкото попълнение в семейството на Бойко Борисов – неговата внучка Виктория. За изминалите шест месеца лидерът на ГЕРБ не се изкуши нито веднъж да покаже публично малкото момиченце, включително на големите празници като Коледа и Великден. На тези поводи той обикновено публикуваше снимки от дома си в Банкя заедно с дъщеря си, зет си и по-големите си две внучета Бойко и Иван. След появата на Виктория на 3 ноември 2022 г. се отказа от дългогодишната традиция.





Причината единствената му внучка да бъде пазена в тайна е, че Борисов и щерка му се притеснявали от уроки и лоши очи, преди Виктория да бъде кръстена. Преди 4 години лидерът на ГЕРБ въведе в християнската вяра по-големите ѝ братчета Бойко и Иван. Кръщенето им се проведе ден след големия празник Илинден през 2019 г. в храма „Св. Петка“ край Банкя. Лично Борисов стана кръстник на внуците си, а ритуалът беше в съвсем тесен семеен кръг. По всяка вероятност на него дъщеря му Венета отново ще окаже честта да кръсти и малката Виктория.





Борисов е изключително вярващ, но от години се пази от лоши очи не само с молитви, а и с червен конец на ръката. Задължителният за него амулет се подаде и под ръкава на сакото му още при откриването на 49-ия парламент, където той е депутат. Сам често казва, че и в политиката, и в живота разчита най-много на Бога. Преди да захванел нещо важно или да се качал на самолет, се кръстел.





Но в същото време разчитал и на безброй суеверия, които го пазели от уроки. Докато червеният конец е винаги на ръката му, червена вратовръзка лидерът на ГЕРБ никога не слагал, защото не му била на кадем. Имал и друго правило – в понеделник никога не се бръснел и не давал пари. Любимото му и късметлийско число пък било 7, а докато беше главен секретар на МВР и кмет на София, се возеше задължително в коли, сборът от първите две цифри и от последните две цифри на чиито номера беше именно 7.





В тежки моменти пък Борисов разчитал на известната като чудотворна сред миряните Киприянова молитва. За нея се смята, че разваля магии и действа срещу уроки и лоши очи. Всеизвестно е, че лидерът на ГЕРБ е силно вярващ, редовно посещава църкви и манастири и притежава изключителна лична колекция от икони в родния си дом в Банкя.


Четете още:

🔴 Нощта срещу Гергьовден Преподобна Стойна се явява в Златолист и лекува

🔴 Ловецът на педофили Ален Симеонов: Офицер от Военното разузнаване предлагаше да облизва дете / СНИМКИ

🔴 Непознат прати SMS и спаси шофьорка от скоба / СНИМКА





Източник: Ретро





Коментари

горе