9 ГОДИНИ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В "МИДЖУР"! Сиракът Павел става баща, отгледа братчето си



9 години след като загуби родителите си при трагедията в "Миджур" 

С приятелката си осъждат собственика, той предвидливо прехвърля имотите си 

Снимки: Личен архив

"Пламен ще става баща. Бременна съм и през септември очакваме да се роди дъщеря ни. Преди две години преживяхме огромна трагедия - спонтанно загубихме две деца. Надявам се след толкова проблеми да живеем щастливо занапред."





Това сподели пред "България Днес" Стела - жената до Павел, който остана сирак след трагичния инцидент в завод "Миджур".

След взрив в предприятието за обработка на боеприпаси във видинското село Горни Лом загинаха 15 души. Инцидентът се случи на 1 октомври 2014 г. при утилизация на противопехотни мини. Взривът погуби 11 работници, които са били на смяна в момента на експлозията. Убити бяха и четирима души от ръководството на фирмата, сред които и Емил Митков, син на собственика на завода - Валери Митков. Други двама работници оцеляха по чудо при страховития инцидент. Пострадалите получиха много тежки наранявания от бетонни блокчета, изхвърчали от взривната вълна.





Иван вече е осми клас

Иван вече е осми клас

Двете сгради на засегнатия цех бяха напълно унищожени. При взрива освен човешките жертви бяха нанесени и огромни материални щети, които експертите оценяват на 517 528 лв.

Експлозията отне живота на двамата родители на Павел и брат му Иван, като те остават кръгли сираци. Едва 24-годишен, Павел е принуден да се грижи сам за малкия си брат.





Двамата братя са неразделни

Двамата братя са неразделни





Бившият собственик на завода Валери Митков, ексслужителката в предприятието Палма Иванова, която е отговаряла за безопасността на труда, бившият началник на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР Божидар Василев и Ивелина Бахчеванова - бивш директор в икономическото министерство, бяха оправдани по всички обвинения.

"Заведохме частно дело срещу бившия управник на завода и го спечелихме, но той предвидливо е прехвърлил всичко и няма какво да му се вземе", сподели Стела. Жената допълни, че тази трагедия до ден днешен е оставила белег върху живота им.





Павел от малък се грижи за брат си

Павел от малък се грижи за брат си

"Ние сме заедно от 10 години и трябваше с общи усилия да се съвземем. Беше ни трудно, но трябваше да сме силни и да го направим, за да се погрижим за Иван. Той живее с нас и вече е в осми клас. Учи в Белоградчик, със специалност "Хлебни и сладкарски изделия". Това много му харесва, особено часовете по практика, в които месят хляб. Цялото семейство обичаме тестени изделия и той за всеки празник се подготвя с вкусен хляб", разказа Стела с умиление.





След трагедията Павел, Стела и Иван се преместват в къщата им в Горни Лом в съседство с бащата на Стела и започват живота си отначало. Цялото семейство са задружни и си помагат взаимно.

"Заводът се възстановява след взрива и всеки момент ще го пуснат в производство. Има нови собственици, надявам се да са съвестни и да са взели всички мерки, за да предпазят хората", каза пред вестника Илиян Михайлов - кмет на видинското село Горни Лом.


Четете още:

🔴 Известна наша актриса разтърси мрежата, страда неописуемо!

🔴 Благо оцеля за ФИНАЛА на "Сървайвър"

🔴 Жаси от "Сделка или не" чака 4-о бебе / СНИМКИ





Източник: bgdnes





Коментари

горе