Синът на Ламбо: България да е монархия с крал като Чарлз, това е изходът





"Крал Чарлз III може и да си спечели лоша репутация по време на брака си с принцеса Даяна, но хората във Великобритания го обичат, защото е работохолик, няма и един почивен ден. Ето за тази година вече е имал над 3000 срещи. Освен това дава много пари за благотворителност и е защитник на вярата. Аз го харесвам". Така наследникът на големия актьор Стефан Данаилов – Владимир, описва Чарлз III, който бе коронован официално във Великобритания.





"В Светото писание има думи за царете и кралете, които са богоизбрани и са нещо като бащи на нациите. И Великобритания затова е велика, защото тези хора си уважават традициите и хората, които ги управляват. У нас това няма как да се случи, защото нямаме авторитети. Чарлз може да не е пример за праведен личен живот, но знам, че е направил хиляди добри неща.





Английските и британските монарси са приемани като "защитници на вярата", тъй като по време на своите коронации те дават обещание да поддържат англиканската църква. Покойната кралица Елизабет II бе ревностна англиканка, но Чарлз не е такъв. Той е изучавал задълбочено всички религии - Корана, юдаизма, посещавал е католически литургии, запознавал се е с християнски, сикхиски, мюсюлмански и индуски общности по време на свои посещения. Знам, че преоткрива универсални истини, които са в сърцето на тези религии", смята Влади.





Синът на покойния Стефан Данаилов е категоричен, че ако България беше монархия, щяхме да сме по-добре развити, отколкото сме сега. "Защото тук постоянно има деление в партиите и все не могат да се разберат, всеки гледа да надделее над другия и никой не мисли за народа, а основно за себе си. Поданиците на короната са щастливи, че дават своя дан за спокойствието си, макар да плащат високи данъци", смята Данаилов.


Четете още:

🔴 Змии плъзнаха из градовете

🔴 Стефан Янев си купи палат за 330 бона  

🔴 Разпиляха Мария Илиева! Мощната атака





Източник: Ретро





Коментари

горе