Гонят ни от блока, ако пържим на балкона





Ако готвим ароматно и миризмата на манджа се усеща на терасата на съседите, могат да ни изгонят от блока. Освен това нямаме право да инсталираме аларма срещу грабеж, която да се чува пред кооперацията.





Това са част от правилата, заложени в някои от затворените комплекси в София. Сред най-объркващите са забраните за миризми и шумове, разказаха кандидат-купувачи на апартаменти в столичен луксозен нов квартал.





В правилника за вътрешния ред е записано, че „обитателите и посетителите са длъжни да не допускат разпространяване на миризми, които пречат на необезпокояваното ползване на сградите, парцелите, общите площи и постройки“, разказа Ива Кръстева от София.





„Това означава, че ако реша да пържа картофи и ароматът пречи на комшиите, ще имам проблем“, коментира тя. Шумът също е сред забраните в много от затворените комплекси не само в София, а и по морето. Според кандидат-купувачи е проблем и забраната за използването на алармени системи, които се чуват извън блока, включително и при тяхното задействане.





Собствениците на комплекса са длъжни да инсталират такава аларма, на която индикацията за включване и изключване да бъде почти безшумна, допълниха мераклии да си купят имот в затворен квартал.


Четете още:

🔴 Майката на Рачков наклони везните: Лъсна истината за раздялата с Анита

🔴 Първи думи на Цецо от "Ку-Ку Бенд" след взрива на тротинетка в дома му

🔴 1700 лева е средната заплата у нас в големите търговски вериги. Една трета от приходите в търговията на дребно в България са от тях





Източник: Ретро





Коментари

горе