Абитуриентките с рокли като на оскарите, момчетата копират Джеймс Бонд / СНИМКИ



Времето на баловете настъпи. Еуфорията у абитуриентите няма краен предел, още повече че мечтаните тоалети са готови за звездния миг. Тенденциите при женските тоалети тази година могат да се опишат с думите "екстравагантност" и "провокация", докато мъжката мода остава значително по-семпла. Цените на роклите и костюмите, естествено, са набъбнали заради инфлацията и събитията в световен мащаб, но увеличението е в поносими граници - до 15%. 





Този сезон младите момичета се целят в по-висок клас рокли, като стремежът им е да са по-екстравагантни. Желанията са насочени към ярки цветове, като жълто, червено, зелено, синьо. Не са рядкост и мераците за ексцентрични бални рокли, като например такива с пера. Предвид възможностите в интернет, много абитуриентки си харесват модел, разпечатват го и го носят на избран от тях дизайнер и шивач.





Младежите копират Бонд и с тоалетите, и с поведението си 





"Специално при нас хората, които идват със снимки, са по-малко. В единия случай са харесали конкретен модел в сайта ни и просто ни го показват за улеснение коя точно е избраната рокля. През последните две години гледам да съм по-мащабен с моделите, за да можем да предложим по-широк спектър на клиентите. В друга ситуация идват момичета, които

носят снимки на конкретни звезди - филмови или музикални.

Например след филмовите награди и големите събития на червения килим си харесват рокли като на оскарите, които искат да им изработим", разказа пред "Марица" дизайнерът Стоян Радичев.





Той обясни, че изработката на една рокля по поръчка отнема около месец, като много зависи от сложността на модела и от това колко души работят по него. "Тъй като процесът е доста дълъг, хубаво е поне 2-3 месеца по-рано да се започне изготвяне на избраната абитуриентска рокля, за да се набавят нужните материали, ако са налични, и да има време да се работи спокойно. Почти всичко по роклите идва от чужбина, малка част от материалите се произвеждат в България", каза още дизайнерът от Асеновград.

По думите му, тенденцията за избор на черни и тъмни рокли е отшумяла сред абитуриентките. "В голяма степен дизайнерите задават тона на модата и оттам какво предпочитат дамите. За мен по-важното е

самата рокля и цветът да отговарят на излъчването на момичето,

роклята да пасва на характера, а не какво е модерно в момента", коментира Радичев. 





Един от най-търсените дизайнери посочи, че в много от случаите парите не са от значение, когато абитуриентка се влюби в даден модел дреха. "На първо място за мен е стилът. Дори и човек да изсипе много пари за рокля, ако няма стил, то просто парите са хвърлени на вятъра. Не значи задължително, че когато човек даде много пари, ще получи добър краен резултат. Може да стане някоя претруфена и кичозна рокля. Хората се впечатляват по-скоро от интересните, а не толкова от скъпите модели", каза той.

Дизайнерът Стоян Радичев на ревю със свои модели





За да могат да ползват роклите си и след звездната нощ, масово абитуриентките ги носят за преправка. Така могат да ги облекат за всякакви други поводи, за да изглеждат прекрасно. "Бивши клиентки идват при нас, за да им отрежем роклите и

да ги направим къси, така че да бъдат използвани напред във времето",

коментира Радичев, на когото много популярни личности се доверяват за визията си.





Що се отнася до мъжката мода, там нещата са малко по-опростени. Младежите залагат на едноцветна визия, като масово се предпочитат костюми в черно, сиво и нюансите на синьо, досущ като Джеймс Бонд. Класическият образ, който мнозина наричат "келнерски", е черен костюм с бяла риза, но съчетанието вече губи своя блясък.

Както момичетата, така и момчетата вече търсят по-екстравагантно облекло, но в поносими граници. На мода остава вталеното със спортен привкус, което със сигурност може да се ползва за много поводи и след балната вечер. Масово се предпочитат папийонки пред вратовръзките.





Кой къде ще празнува?

Пред новотела винаги е оживено за баловете

 

23 май

В "Тримонциум"

ПГ по транспорт "Гоце Делчев"

 

24 май 

В Новотела 

Езикова гимназия „Пловдив“

Националната търговска гимназия

В „Тримонциум”

Частна профилирана гимназия "Класик"

СОУ „Св. Патриарх Евтимий“

СОУ "Свети Седмочисленици"

СОУ „Черноризец Храбър“

Спортно училище "Васил Левски"

В хотел "Марица"

Езикова гимназия "Иван Вазов"

В хотел „Санкт Петербург”

ПГ по хранителни технологии и техника

ПГО "Ана Май"

ПГ по механотехника „проф. Цв. Лазаров“

В хотел "Империал"

ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“





25 май: 

В "Тримонциум" 

Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“

СУ „Св. Климент Охридски“

Професионалната гимназия по битова техника

В Новотела 

Профилирана хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий"

СУ "Любен Каравелов"

 

26 май 

В Новотела 

ПГ по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков"

В отел "Марица"

СУ "Св. св. Кирил и Методий"





Костюм тип блейзър е хитът на сезона 

Хитът на сезона за момчетата, които са абитуриенти тази година, са костюм тип блейзър. Скучният тоалет отиде в историята, казват специалистите, занимаващи се с мъжката мода. За разлика от веригите магазини за мъжки костюми, един от бутиците на центъра на Пловдив  предлага различни, нестандартни абитуриентски блейзъри. Освен че имат подчертано младежка визия, те са изключително красиви. Сякаш сте попаднали в магазин в Милано. Персоналът на момента “сглобява” костюм, който е индивидуален, специално за всеки един клиент, съобразен както с особеностите на физиката му, така и с изискванията на вкуса му. Подчертано спортно-елегантна линия, едновременно официална и много секси. Неслучайно наши клиенти са много познати лица от артистичния свят и малкия екран, хвалят се от бутика.

Автор: Иван Кирев

 

Минимум 6 тоалета са необходими на дамите в звездната нощ

Основната рокля далеч не е единствената грижа на вече бившите гимназистки

Освен красив спомен, балът е също така и една огромна индустрия, която всяка година поглъща хиляди левове от всеки абитуриент. Или по-скоро от всеки родител. И докато мъжката част може да се размине единствено с това да плати за костюм и официални обувки, дамите далеч не са способни да се ограничат до един тоалет за събитието. Тук няма да говорим подробно за професионалните грим и прическа, нито за неизбежните обувки и аксесоари, а по-скоро ще наблегнем на това колко тоалета трябва да се покрият от бюджета на семействата с "уволняващи се" момичета.





Всяка година масово се говори за най-екстравагантните бални рокли сред девойките, но може би почти никой не подозира, че основната рокля далеч не е единствената грижа на вече бившите гимназистки. Изпращане в училище, снимки за албума, бал с роднините, бал с класа, дискотека. Това са събитията, които девойките трябва да покрият откъм тоалети. Разбира се, балната рокля е перлата в короната на цялото преживяване, но останалите аутфити съвсем не са за пренебрегване.





Като за начало да започнем с изпращането в училище. Там можем да си позволим да не бъдем особено екстравагантни, но елегантността и официалният завършек на тоалета трябва да са налице. Черното едва ли би бил най-подходящият цвят, въпреки че много абитуриенти се шегуват, че по този начин „оплакват“ или „погребват“ завинаги ученическите си години. Следват снимките за фотоалбума на класа. На това събитие е допустимо да бъдем спортно-елегантни. Чудесен избор е официален панталон, комбиниран с някакъв интересен и разчупен топ, който да допълни визията. Пролетни ярки цветове биха добавили хубав и запомнящ се акцент към аутфита. Стигаме и до купона с роднини и приятели. В по-честите случаи голяма част от родата не са хора, които виждаме особено често. Затова най-оптималният вариант би бил да се представим в най-добрата си светлина с една по-семпла, дори леко консервативна рокля. Да се покажем пред баба и дядо с дълбоко деколте или огромна цепка на роклята, обикновено не е добра идея.

И ето че идва заветният бал. Кулминацията на 12-те години от живота на всеки ученик. Моментът, в който поглеждаш назад с голяма радост и лека нотка на носталгия към отминалите години. Време е обаче да стягаме най-официалната визия от всички. Най-честият избор на дамите е дълга рокля, с която да подчертаят всичките си хубави черти и да се почувстват като принцеси.





Има и изключения от правилото, когато абитуриентки са се появявали в по-официален гащеризон например или в по-къса рокля с цел оригиналност и удобство. Когато говорим за абитуриентски бал обаче, удобството обикновено е мисия невъзможна. А и за повечето девойки тя не е от особено значение, тъй като в тази така красива и непрактична рокля те ще прекарат едва няколко часа.

 И така събрахме 5 основни тоалета, които са крайно необходими на всяка девойка, на която <210> предстои да преживее така чаканата редица от бални събития. Но един резервен аутфит не би бил излишен в случай на гаф. Все пак всичко се случва (особено в дискотеката след достигане на определен градус).

Остана ни само да вземем 2-3 чифта обувки, още толкова чанти и необходимите аксесоари, и сме готови.

Автор: Пресиана Вълканова





По 400 лв. за един час парти в лимузина

Средно с по 400 лв. ще се бръкнат родителите, за да осигурят час лукс за абитуриентите. Това е най-високата цена за наем на лимузина в града под тепетата в рамките на 60 минути. Обичайно подобно возило се наема за прехода от дома на зрелостниците до конкретния хотел или ресторант, в който ще се вихри купонът. 

Предвид цената, най-често младежите и девойките заформят компания от 10-15 души, за да ползват лимузината. Така на всеки се пада да плати средно по 40 лв., което не се отразява с кой знае какво на джоба на родителите. Проверка на "Марица" сред фирмите, които предлагат луксозен превоз, показа, че най-малката лимузина, която се предлага, е за 4-6 души. В зависимост от броя зрелостници цената за час за нея варира между 150 и 300 лв. Най-голямата лимузина пък събира цял клас. Местата са 25, а цената е 400 лв. за наем в рамките на един час. 





Лимузини се предлагат също за време от час и половина до 6 часа, като за най-дългия период средната цена е 950-1000 лв. Луксозните возила са само топмарки и предлагат всевъзможни екстри. В каталозите на фирмите присъстват БМВ, "Мерцедес", "Хамър", "Ролс Ройс", "Линкълн", "Ягуар", "Форд", "Крайслер" и други. Сред най-търсените са мерцедесите и хамърите.

 

 


Четете още:

🔴 Жена избухна срещу пешеходците: Време е полицията да санкционира!

🔴 Парапланерист падна върху покрива на църква в Пловдив / СНИМКИ

🔴 Разбра се коя е жената, открита мъртва и обгорена край Разград! Мистерията се заплита СНИМКА





Източник: Марица





Коментари

горе