Продавачка в магазин продаде мента на ученички и сега си плаща за това



Глоба в размер на 2000 лв. получи продавачка в пловдивски магазин, след като продала бутилка мента на ученичка в седми клас. Три години след това тя опита да обжалва наказанието си за нарушения на Закона за закрила на детето пред Районния съд, но без успех.





На 27 април 2020 г. продавачката била на работа до 16 ч. 10 минути преди края на смяната ѝ в магазина влезли две момичета. Взели си натурален сок и енергийна напитка, след което се насочили към касата и питали за патронче мента. Жената им обяснила, че имат единствено шишета от по 700 мл. и продала едно на децата.





Двете момичета седнали на бордюра в близко междублоково пространство. Едното отворило бутилката и предложило на приятелката си да отпие, но тя само помирисала алкохола и отказала. Първата изпила съдържанието на шишето на големи глътки, заедно с енергийната напитка. 

Щом приключили с напитките си, двете ученички тръгнали да се прибират. Щом стигнали до блока на пияната, бабата на другата я извикала по телефона и тя оставила приятелката си сама. Момичето започнало да се олюлява и залита, паднала на земята и започнала да повръща зелена течност.





Свидетели подали сигнал на телефон 112, на мястото пристигнал медицински екип и детето било хоспитализирано за няколко дни в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ "Свети Георги". От епикризата станало ясно, че на момичето е проведена медикаментозна терапия и стомашна промивка. 





На 19 юни 2020 г. с постановление на прокурор е било образувано досъдебно производство, в хода на което не е привлечен обвиняем. То е било прекратено 2 години по-късно, а материалите са били изпратени на началника на Първо районно управление, който да прецени за реализирането на административнонаказателна отговорност.





На 29 септември 2022 г. на продавачката е съставен акт, въз основа на който е глобена с 2000 лв.

След като се запознаха с материалите по делото, районните магистрати порязаха жената. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд в Пловдив.


Четете още:

🔴 Сколопендра се промъкна в дома на старозагорчанка: Размазах я с тигана

🔴 Голямо откритие в Родопите. Променя се историята

🔴 Летовниците на бургаския плаж посърнаха след тази гледка / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе