Шокиращо ВИДЕО: Тир изпреварва отдясно, притиска шофьор



Опасни маневри на "Асеновградско шосе", на изхода на Пловдив към Асеновград, притесниха шофьори. Случаят е от днес следобед.





Във видео, изпратено от читател до медията ни, се вижда как тежкотоварният автомобил с регистрационен номер СО 2206 изпреварва лек автомобил, който се движи със скорост от около 75 км/ч.





„Шофьорът на тира се движеше много бързо и изключително опасно. Свиреше с клаксон, опита да ме отклони от пътя и ме изпревари  отдясно. Аз се движех със 75 км/ч., а той очевидно караше с доста над разрешената скорост. Надявам се отговорните органи да си свършат работата и този опасен шофьор да бъде наказан”, разказа читателят на медията ни.





Подалите сигнал в редакцията са готови да свидетелстват за случилото се. 

"Въпреки че карах със скорост 75 км/ч при разрешена 70 км/ч, тирът пресветваше, свирешеше с клаксон, недоволен от това, че карам по-бавно според него. След като ме изпревари, за отмъщение кривна в моята лента, опита се да ме избута от пътя, с което създаде предпоставка за ПТП", допълни шофьорът.





Ограничението във въпросния участък от колелото на „Околовръстното“ до кръстовището влизането в града е 70 км/ч. Ако приемем, че шофьорът на тежкотоварния автомобил се е движил със скорост между 80 и 90 км/ч., той може да бъде глобен със сума между 100 и 400 лева. Освен глоба, той може да бъде санкциониран и с отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца.


Четете още:

🔴 Пазарът на имоти в София се раздвижи, цените на тези жилища скочиха рязко

🔴 Голяма измама с колите! Хиляди българи изгоряха

🔴 Изтече информация кой напуска Чистилището в "Игри на волята"





Източник: glasnews





Коментари

горе