Преди зимата задължително направете това с прозорците



С настъпването на студеното време българите масово започваме да мислим за това как да изолираме домовете си. За да ви е топло, а и уютно през зимата, трябва да обърнете внимание на няколко неща.





Като се започне от изолацията на стените, уплътненията на вратите, мине се през методите на отопление и се стигне до прозорците. Именно те имат изключително голямо значение – през тях не само, че може да излезе цялата топлина, ами и може да влезе неканеният студ.





Именно заради това съветваме всички да обърнете изключително внимание на прозорците у дома и да ги подготвите.

„Ако духа през прозореца е важно да обърнете внимание на две неща“, казва управителят на фирма за дограма.





„Първото трябва да проверите „режима им на затваряне“, колко е стегнат и второто, на което да обърнете внимание, е да проверите състоянието на уплътнителната лента“, отбеляза специалистът.





„Прозорците имат три режима: зимен, летен и неутрален. Всеки производител го настройва по различен начин. Всички прозорци с двоен стъклопакет имат свои специфики“, каза експертът и допълни: „Така че е по-добре да се свържете със специалистите, които са ги монтирали“.





Също така си струва да проверите уплътнението в прозорците, тъй като с годините то изсъхва и става неизползваемо. Особено ако прозорецът е от към слънчева страна.





„Уплътнението трябва да се сменя на всеки 3–5 години. Преди настъпването на студеното време трябва да измиете прозорците и да смажете механизмът им“, казва управителят на фирмата за дограма


Четете още:

🔴 Кметицата на Сухозем се хвърлила в язовира, отключила заболяване

🔴 Антония, която скочи под влака, но проходи с безплатни протези, се омъжи и вече има син

🔴 Архангелова Задушница е скоро-Ето как да се подготвите!





Източник: Блиц





Коментари

горе