Бойко Борисов скърби за майка си преди изборите / СНИМКА



Дни преди местния вот Бойко Борисов потънал в скръб за покойната си майка. През този октомври се навършиха 25 години от нейната кончина, а кръглата годишнина бившият премиер почел според християнските традиции.





Близки до лидера на ГЕРБ споделят, че макар да е минал четвърт век, откакто майка му Венета не е на този свят, той продължавал да преживява болезнено нейната липса и все още смятал смъртта й за най-голямата загуба в живота си.





Венета Борисова е била дългогодишна учителка. И до ден днешен всички в Банкя си спомнят за нея само с добро. Всъщност тя е и първата класна на бъдещия политик. Затова в училище, когато бил в началните класове, често Бойко се обърквал как да я нарича и ту й казвал „майко“, ту „другарко“.





На нея той кръщава и единствената си дъщеря – Венета, която пък даде на първородния си син името Бойко. След него се появи и второто внуче на лидера на ГЕРБ – Иван, а миналата година и внучката Виктория. В редките случаи, в които Борисов си е позволявал да говори за семейството си, той е споделял, че майка му си е отишла след неравна борба с рака.





С по-голямата му сестра Красимира не успяват да я спасят, въпреки че продават всичко, което имат, за да й осигурят възможно най-доброто и алтернативно лечение. Заболяването обаче било в крайна фаза и лекарите не могли да се преборят за живота й.





„Много я обичах и ми е много тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше – „никога не прави това, което на теб не искаш да ти се случи“. До ден днешен от този принцип се ръководя в действията си. Благодарение на нея съм това, което съм. Знам, че тя ме гледа отгоре и е важно за мен да одобрява моите решения“, написа преди време във фейсбук Бойко Борисов.





25 години след загубата на най-важната жена в живота си той продължавал да чувства нейната подкрепа и посещавал гроба й, когато му предстояли трудни решения. В свое интервю преди години той казва, че се разнежвал единствено на гробищата и плачел само там. „Липсва ми. Откакто почина, не съм стъпвал в кооперацията, където живееха. Като жива ми е, все си мисля как ли би коментирала това, което правя. Тя нямаше минуси“, изповяда се преди време Борисов.






Бойко с майка си Венета


Четете още:

🔴 Старата любов ръжда не хваща! Глория се събра с бившия си мъж Илия Загоров

🔴 Алекс Сърчаджиева с Koвид

🔴 Мъка! Напусна ни емблематичен български атлет





Източник: Ретро





Коментари

горе