Мощни молитви, коиот се казват на Задушница в памет на родители и близки



Нуждаем се от мъдрите им съвети най-вече когато не са наоколо.

За да скрият чувството за вина и да кажат неизказаното, мнозина организират погребение, прекарват дни на гробищата и издигат скъпи паметници по гробовете. Но една отминала душа не се нуждае от това. Много по-важна е искрената молитва за починалите родители , честването на литургията и раздавенето “за Бог да прости”. Нищо чудно, че казват, че човек е жив, стига да го помнят.





В Православието има много начини да показваме уважение към починалите. Можете да отидете в храма и да подадете бележка за споменаване в литургията , можете да поръчате специална или кратка лития, или да се молите у дома.





Молитва за мъртвите на 40 дни

“Помни, Господи Боже наш, с вяра и надежда в душата на своя вечен раб (или рабинята ти), името на човека, и като добро и обичащи хора, отхвърли греховете и погуби неправдата, отслаби и прости всичките му доброволни прегрешения и неволни, като го възпитаваш в своето второ пришествие, в участието на твоите вечни благословения, дори заради Теб в Единния Бог, вярата, истинския Бог и Спасител на човечеството.





Ти си възкресението, и душата, и мирът на слугата ти, име на имената, Христос, нашият Бог. И ние изпращаме славата на Теб, със светия Отец и Святия Дух, сега и во веки веков, амин. "

В средата на земната суматоха, опитайте се да намерите време и отделете няколко минути на ден, за да четете молитва за успокоение на починалите родители .

Молитва за починали родители

“Господи Исусе Христе, Боже наш! Ти си пазител на осиротели, скърбящо убежище и плачещ утешител.





Дойдох при Теб, стена и плач, и те моля: чуй молитвата ми и не отклонявай лицето си от въздихането на сърцето ми и от сълзите на очите ми. Моля се на Теб, милостиви

Господи, да изпълниш скръбта ми за раздялата с онези, които ме родиха и възпитаха (които родиха и отгледаха) от моя родител (име) (или: от родителите, които отгледаха родителите ми, имената им), душата им ( или: нея, или: те), които са напуснали (или: тези, които са напуснали) към Тебе с истинска вяра в Тебе и с твърда надежда за Твоята любов към човечеството и милостта, приеми в Твоето Царство Небесно.





Аз се покланям пред Твоята свята воля, те я отсяват (или: отят, или: отятя), за да бъдат при мен, и аз питам Тай, а не отчими от него (или: от нея, или: от тях) Твоята милост и доброта. Боже, Господи, защото ти си Съдията на този свят, греховете и нечестието на бащите се наказват в деца, внуци и правнуци дори до трето и четвърто коляно: но също така и моли бащи за молитвите и добродетелите на своите деца, внуци и правнуци.





С разкаяние и нежност на сърцето, моля Ти се, милостиви съдия, да не наказваш с вечното наказание на незабравимото незабравимо (мъртво незабравимо) за мен Твоя раб

(Твоя рабиня), моите родители (майка ми) (име), но нека всичките им грехове ( те) доброволно и неволно, с думи и дела, чрез водене и невежество, създадени от тях в живота си тук, на земята, и чрез Твоето милосърдие и човечество, моли за най-чистата Дева и всички светии, помилвай го и вечно пощади.





Ти, милостиви Отче на бащите и децата! Дай ми, през всичките дни на живота ми, до последния ми дъх, не преставай да си спомняш за моя починал родител (моята починала майка) в своите молитви, и моля Теб, праведния Съдия, заведи ги на място, по-светло, на място и на мястото на почивка, с всички светии, ще отделя всички болести, скръб и въздишки.

Милост, Господи! Приеми този ден на Твоя слуга (Твоята) моята топла молитва и дай Твоето възмездие за труда и грижата за моето възпитание във вяра и християнско благочестие, за което се предполага, че Господ, в Твоето благоговение се моли на Тебе, само на Тебе се доверяваме в беди, скърби и болести и пази Твоите заповеди; за благоденствието на него за духовния ми напредък, за топлината, която той (тя) ми помоли да се моля пред теб и за всичките дарби, които те (мен) ме помолиха, да му дам милост, твоите небесни благословения и радости в твоето вечно царство.





Ти си Бог на милосърдието, милосърдието и човечеството, ти си мирът и радостта на твоите верни служители и ние ти даваме слава с Отца и Святия Дух, сега и завинаги. Амин.

Смъртта е трагедия. Предпочитаме да не мислим за това и да продължим да живеем нормален живот. Но отиването в друг свят е неизбежна част от нашето духовно съществуване. Молитвата за родителите е важен акт, който живият човек трябва да изпълни.





Не забравяйте да отидете в храма, да се обръщате към Господ в ежедневна молитва и това ще ви помогне да намерите изход от всяка, дори най-безнадеждна ситуация .

 

Без значение какъв живот има човек или какви действия той извършва, всички ние сме едно в Божието царство. Почитането на мъртвите означава желанието да се помогне на човешката душа и да се облекчи страданието й. Молете се за живите и мъртвите и Господ да пази семейството ви.

Покажете статията на приятелите си в социалните мрежи, защото тук е информацията, за която всеки трябва да знае.


Четете още:

🔴 Веско Маринов не издържа и хвърли бомба за Алла Пугачова

🔴 Ужасна трагедия с 19-г. момче, край пловдивската гара почерня от полиция

🔴 Pycкини смазали от бой Стойка Пипирудата





Източник: За Жената





Коментари

горе