Фалирал завод става строймаркет и ритейл парк



Фалиралият завод "Хюманита" край Пловдив е продаден и вече е в активите на „Баусистемс“, научи „Марица“. Сградата се запазва и в нея ще се развива търговия със строителни продукти под запазената марка Bauzentrum. Плановете са в терена от над 8 дка да се построи и нов ритейл парк, съобщи арх. Тодор Абаджиев, собственик на фирмата купувач. Той уточни, че така портфолиото на „Архцентър-А”, който притежава три собствени строймаркета - два в Пловдив и един в София, под марката Bauzentrum, се разширява с още един търговски център.





Закупеният завод се намира до магистрала "Тракия", близо до заводите на "Либхер" и "Сокотаб". 

„Запазваме сградата на завода, предстои ни да осъвременим някои системи в него - те се актуализират и почистват. Работим и по инфраструктурата, ще направим ново озеленяване“, уточни арх. Абаджиев.





Заводът се трансформира в поредната търговска база на холдинга, като в бъдеще тук ще се развие модерен ритейл парк, предлагащ продукти на водещи компании от Европа. „Инвестицията ни ще даде допълнителни функции на Тракия икономическа зона, където в момента липсват някои обслужващи дейности“, допълни архитектът.





Припомняме, че през 2017 г. пловдивското предприятие „Хюманита", което бе германска инвестиция, построи свой завод за сортиране и рециклиране на текстил и дрехи втора употреба. Фабриката бе обявена за най-голямата на Балканите, но имаше кратък живот.





Още в края на 2021 г. стана ясно, че дружеството е в процес на фалит. Тогава експерти изчислиха ориентировъчната цена на разположената до село Бенковски на територията на община "Марица" база на 6 млн. лв.


Четете още:

🔴 Първа СНИМКА на шофьора, нападнал с пистолет младеж! Сключва споразумение

🔴 Москва с жесток ответен удар срещу България, изгони...

🔴 Имало ли е нов бой между Отварачката и Миро?





Източник: Марица





Коментари

горе