Прободеното момче в Пловдив поискало помощ от шофьори, те му отвърнали "Ние какво да направим?"



Полицаи от Първо РУ задържаха пловдивчанин, причинил телесна повреда по хулигански подбуди на непълнолетно момче. Активната им работа започнала в сряда, непосредствено след получен сигнал за случилото се около 18.45 ч. на кръстовище между бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Димитър Талев" в областния град. Това съобщиха от полицията в Пловдив.



Според предварителната информация, докато чакал да пресече на пешеходна пътека, тийнейджърът бил ударен с нож в гърба от непознат минувач, който веднага след това избягал. На пострадалото момче е оказана медицинска помощ в болница, а в хода на организираните незабавни оперативни и издирвателни действия е установена самоличността на нападателя – на 29 години.





Майка на пострадалото момче разказа пред bTV, че нападателят не се познавал със сина ѝ.

Той невъзмутимо се е отдалечил, а раненият ѝ син потърсил помощ от изчакващите на светофара шофьори.





"Синът ми е отворил врата на кола и е казал: "Аз съм прободен. Може ли да ми помогнете?". По неговите думи хората от колата отговорили "Ние какво да направим?“. Раната е 6 сантиметра дълбока. За малко да засегне бъбрек. Много сме уплашени. Оттук-нататък аз ще се оглеждам постояннно назад, имам и по-малко дете“, споделя майката на нападнатото момче.





След отказа първата помощ му е оказана в близкото районно управление.

Вчера, когато бил потърсен от полицаите на адреса му, наппадателят ги посрещнал въоръжен с два ножа и оказал яростна съпротива при задържането, което наложило спрямо него да бъде използвано помощно средство тейзър. Отведен е в ареста на Първо РУ, а за случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив. Работата за изясняване на случая продължава според указанията на наблюдаващия досъдебното производство прокурор.


Четете още:

🔴 Арестуваха милионера Димитър Барбуков

🔴 Ива от "Игри на волята" точи лиги по Гатьо, напът е да го разведе

🔴 Извънредни новини от прокуратурата за простреляния Краси Анев / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе