Трилър на пътя Пловдив-Съединение: Шофьор стана жертва на "първо биеш, после питаш"



Шофьор отнесе здрав бой на пътя Пловдив-Съединение. Макар той да е в ролята на "без вина виновен", той станал жертва на принципа "първо биеш, после питаш".

Жена зад волана с бебе и други три по-големи деца в колата буквално влезе във филма и нарочи шофьор, който кара зад нея за бандит. Ситуацията се разиграла на пътя от Пловдив за Съединение. 





Шофьорката карала по Голямоконарско шосе. По същия път минавал и младеж, който все още нямал много опит зад волана. Още преди да излезе от града той се усъмнил за проблем със задната дясна гума на автомобила. За да провери дали колата е изправна, направил няколко зигзагообразни маневри на пътя. След като преценил, че автомобилът може да продължи движението си,  продължил в посока Съединение.





Младежът карал точно зад майката с бебе в колата.  Двата автомобила стигнали до село Бенковски, като продължавали да се движат един след друг. По това време неопитният отново направил няколко зигзагообразни маневри на пътя, без да излиза от пътното платно, отново със същата цел – да провери изправността на гумите, като се движел и по –бавно, предвид въведеното ограничение.





Поведението му на пътя притеснило майката. Тя успяла да се отдалечи от него. Младежът обаче натиснал газта и скъсил дистанцията. След секунди пък отново направил зигзагообразни маневри на пътя. На няколко пъти шофьорите се изпреварвали един друг, после се настигали и си сменяли местата.





Майката приела поведението на младежа като застрашаващо, тъй като се опасявала, че може да ги блъсне. Същата споделила притесненията си с децата в автомобила. След няколко последвали взаимни изпреварвания и странни маневри от младия шофьор, жената решила да позвъни на съпруга си и да му сподели опасенията си.  Тя му казала, че била преследвана от автомобил. Съпругът веднага се задействал, като се уговорили да ги чака на входа на Съединение. Яхнал мотора си и запрашил, като междувременно му продиктували номера на "проблемния" шофьор. 





Майката с деца в колата успяла да изпревари младежа и да се отдалечи. Срещнал се с мъжа си и му обяснила всичко. През това време неоптиният водач минал покрай тях. Жената го посочила с пръст, а съпругът се качил на мотора си и тръгнал по петите му с идеята да се саморазправя.  Настигнал го и махнал на два пъти с ръка. След това се изравнил се с автомобила, притискал го да спре, крещял обиди и псувни, наричал го наркоман, пияница и, че искал да убие жена му и децата му. Младежът се уплашил, неподозирайки въобще защо мотористът го преследва и му крещи. 





Накрая младежът стигнал до ул. "Иван Вазов" в Съединение и спрял. Съпругът с мотора също спрял,  пуснал рязко возилото си на земята, така че да препречи пътя на автомобила. Веднага се отправил към шофьорската врата, отворил я и започнал да налага с юмруци младежа зад волана. Междувременно крещял,  че искал да убие жена му, с нея имало деца, че бил наркоман и пияница, че нямал книжка.





Изплашеният млад шофьор се опитвал да отговори на словесната агресия, като му казвал да изчака, че не знае за какво става въпрос, че не ги познава. Това обаче не възпряло агресията. Намесили се свидетели. Кръв шурнала от носа на младежа, лицето пък му било много зачервено от получените удари. Съпругът измъкнал ключовете за колата и казал, че никъде няма да мърдат, докато е дойде полиция.





На място пристигнал екип униформени. Фактите били изяснени, а съпругът - задържан. Съдът му наложил условна присъда - 6 месеца затвор условно с три години изпитателен срок. Книжката му пък била отнета за 10 месеца. Шофьорът бияч обжалвал, но на следваща инстанция присъдата била потвърдена без право на обжалване. 


Четете още:

🔴 Във война със снахата: Катето Евро и любимата на Сашо Кадиев се хванаха за косите

🔴 НАП продаде къщата на Милко Калайджиев

🔴 Пак го направи! Пламен Пържолата поръча "златен" телешки рибай стек, но този път... / СНИМКИ





Източник: Марица





Коментари

горе