Директорка на училище: Тъжната новина ни порази мълниеносно



"Днес се разделяме с големия композитор и музикант Андрей Дреников! Поклон!

Тъжната новина порази мълниеносно Основно училище "Драган Манчов“ в Пловдив".





Това съобщи Десислава Стаменова, директор на школото. И добави:

"Ученици и учители познавахме отблизо композитора. Бяхме отправили молба към него да напише музика за химн на нашето училище "Драган Манчов“. И той бързо се отзова. Сътвори прекрасна музика. Дойде и с широката си усмивка ни озари.





Беше земен, беше слънчев, беше песенен. Пееше заедно с децата не само като професионалист от голяма класа, не само като музикант и шоумен, а искрено и отдадено като едно от тях. Зарази ни със сърдечността си и завинаги ни завладя с топлите си очи.





Широката му усмивка сякаш завинаги се запечата с музиката му в барелефа на нашия патрон Драган Манчов. Химнът, който Андрей Дреников написа за нас, звучи на всеки 15. септември, когато сърцето на родител, ученик и учител бият в едно. Химнът звучи, когато награждаваме заслужили ученици. Музиката на Андрей ни прави горди, че сме следовници на великия възрожденец Драган Манчов. Химнът ни започва с прелестни тромпети и ни понася в дебрите на Възраждането…





Години наред. Някак логично и Андрей се нарежда като възрожденец до Манчов с голямото си сърце, завиден талант и завладяващата си всеотдайност. Композиторът обичаше Пловдив. Днес скърбят за него и небето, и Марица, и тепетата. Неведнъж те бяха огласяни от неговите песни, изпълнявани от детските хорове и вокални групи. Композиторът говореше с особена любов за града ни. Не само защото е работил в Пловдивска филхармония. Андрей от сърце обичаше децата и твореше за тях. Кой не пее "Балонче хвърковато“?





Пътувай към светлината, приятелю! Радвай небесните простори с вълшебството на музиката си. Поклон!"

Учители и ученици от Основно училище "Драган Манчов“, град Пловдив






Четете още:

🔴 Доц. Кунчев с новини за лекарството, което цял свят чакаше! Цената му у нас ще мине 2000 лв. / ВИДЕО

🔴 Разбра се кои са българите, отвлечени от йеменските хути в Червено море

🔴 Падна голяма мистерия за Лили Иванова, свързана с паспорта й





Източник: plovdiv24





Коментари

горе