Предсказанията на Нострадамус за 2024 г.: Климатичен катаклизъм и нов папа



Френският астролог Мишел дьо Нострадам, известен още като Нострадамус, публикува своята книга "Предсказания" преди близо 500 години. Скандалната книга съдържа 942 пророчества, които изглежда предсказват бъдещето с голяма точност.





Те са безкрайно препрочитани и интерпретирани от векове, като поколения читатели вярват, че Нострадамус е предсказал всичко от Големия пожар в Лондон до ядреното опустошение на Хирошима и Нагасаки.





Твърди се, че той също е предсказал убийството на Джон Кенеди, терористичните атаки от 11 септември и дори началото на пандемията от коронавирус. 

Ето някои от предсказанията на Нострадамус за 2024 г.:





Климатична катастрофа 

Френският астролог прогнозира, че през 2024 г. светът ще бъде свидетел на климатичен хаос. „Сухата земя ще стане по-изсъхнала“, предсказва той в едно четиристишие, „и ще има големи наводнения“. 





На друго място той предупреждава за „много голям глад чрез вълна от зараза“, като последната фраза потенциално се отнася до цунамито, унищожаващо селското стопанство и позволяващо болестите и глада да се наложат.  Ако тези видения са верни, през 2024 г. може да ни очакват още по-катастрофални климатични събития, отколкото мнозина вече се опасяват.





Морска конфронтация с Китай 

Конфронтацията около Китай е нещо, което много геополитически експерти и журналисти започнаха да виждат в променящата се динамика и възхода на Китай като глобална сила. В миналото Китай е демонстрирал своята груба сила няколко пъти в региони около Южнокитайско море и Тайван, повечето от тях чрез своите военноморски кораби.

Нострадамус също е предсказал нещо подобно преди векове. В едно от четиристишията си той пише за „морска битка“. Той казва, че „червеният противник ще пребледнее от страх. Изправяйки в ужас големия океан”. 





Големият океан тук може би е Индийският океан, а фразата „червен противник“ е препратка към комунистически Китай. Твърде лесно е да си представим някаква случайна схватка между китайския флот и членовете на НАТО, предизвикваща дипломатически инцидент – или нещо по-лошо. Като се има предвид, че Китай може да се похвали с най-големия флот в света, всичко е възможно.









Кралска суматоха 

В едно от четиристишията Нострадамус говори за някой, когото нарича „Кралят на островите“, който е имал спорен развод и който е „изгонен със сила“. Освен това той също пише, че този крал е заменен от „този, който няма да има белег на крал“. 





Анализаторът и автор Марио Рединг казва, че с „Кралят на островите“ Нострадамус може да сочи към крал Чарлз III. Той може да бъде принуден да абдикира поради „постоянни атаки както срещу себе си, така и срещу втората си съпруга“, а Хари – човекът, който „няма белег на крал“ – поема короната за разлика от Уилям .

Това може да изглежда много малко вероятно, особено като се има предвид всичко, което се е случило във връзка с Хари, но не може да се отрече, че думите на Нострадамус предполагат някакъв вид смут, включващ новия крал.





Нов папа през 2024 г.?

Папа Франциск в момента е в средата на 80-те си години и напоследък страда от здравословни проблеми. Може ли да има промяна в Светия престол? Нострадамус засяга тази тема директно в едно четиристишие и това не вещае нищо добро за Католическата църква.





„Чрез смъртта на много стария понтифекс ще бъде избран римлянин на добра възраст“, ​​пише той. Докато пристигането на по-млад, енергичен папа звучи като нещо добро, Нострадамус незабавно казва, че новият лидер ще „отслаби катедрата му“ и че той ще бъде папа за дълго време.





Точното значение на „отслабвам“, разбира се, е отворено за дебат. Дали иска да каже, че влиянието на църквата по някакъв начин ще намалее или се задава някакъв по-голям скандал? Времето ще покаже, но ако Нострадамус е някаква индикация, 2020-те ще продължат да носят пословично „интересни времена“ за всички нас.


Четете още:

🔴 Адвокат: Преди да купите имот, задължително трябва да направите правен "дю дилиджънс"

🔴 Молитва към свети благоверен велик княз Александър Невски (с име в монашеска схима Алексий)

🔴 Сняг покрива София, но метеоролозите алармират за друга опасност





Източник: lupa





Коментари

горе