Обрат с банкоматите. Нови услуги



Обрат с банкоматите. Ползването на устройствата вече ще е по нов начин.

Всички терминали за самообслужване като банкомати, устройства за плащане на паркинг ще започнат да ни говорят, предвижда нов Закон за изискванията за достъпност на продукти и услуги, публикуван за обществено обсъждане.





Той се отнася за потребителски компютърни хардуерни системи, терминали на самообслужване, автомати за продажба на билети или за регистрация на пътници, интерактивни терминали на самообслужване, предоставящи информация и предназначени за предоставяне на услуги, електронни четци и други.





В документа е записано, че терминали на самообслужване, които все повече навлизат в ежедневието ни, като касите в магазините за хранителни стоки, осигуряват технология за преминаване от текст към реч.





Такова изискване е заложено и за електронните четци. Освен това трябва да имат изход за индивидуални слушалки. При наличие на определено време, за което трябва да се извърши операцията, предупреждават ползвателя чрез повече от един сетивен канал, а също и е необходимо да дават възможност за удължаване на времето за реакция.


Четете още:

🔴 Проклятието на 30 декември! Все предупреждаваме, но...

🔴 Първи подробности за въоръжения обир в София, маскираните се оказаха...

🔴 Проф. Рачев обяви голяма промяна с времето по Йордановден





Източник: Стандарт





Коментари

горе