Жените в менопауза трябва да ядат ТОВА, за да стопят мазнините: Понижава захарта и холестерола, намалява апетита!



Тази храна ви помага да отслабнете – и се препоръчва особено за жени в менопауза ! Тайната е в супер здравословната кето храна – авокадото !

Много жени трудно контролират теглото си по време на менопаузата.





Много хора смятат, че това е въпрос на лоша диета и недостатъчно движение, но всъщност хормоналните промени могат да имат също толкова негативно влияние върху фигурата.

Когато нивата на естроген и прогестерон започнат да намаляват, рискът от наддаване на тегло се увеличава.





Здравословното и балансирано хранене, физическата активност и детоксикацията са ключови за предотвратяване на затлъстяването. Има храни, които трябва да се избягват, като захар, мазни и прекалено солени храни, бързо хранене и др.

Но има и такива, които са особено препоръчителни и могат да помогнат в процеса на отслабване. Една от тях е могъщото авокадо.





узряло авокадо





Едно средно голямо авокадо има 234 калории, съдържа здравословни мазнини, но това не означава, че ще напълнеете с консумацията на тази суперхрана.

Този плод има перфектната комбинация от фибри и мазнини, а изследванията показват, че след консумация на авокадо ще сте сити за дълго време и апетитът ви ще намалее.

Изследванията показват, че хората, които ядат авокадо, са склонни да ядат по-малко през целия ден и да приемат по-малко калории, когато обядват този плод, което води до загуба на тегло.





Освен това авокадото се счита за храна, която може да балансира естрогена.

смути с авокадо





Авокадото съдържа вид захар, наречена манохептулоза, и тази захар помага на начина, по който тялото ви използва инсулина – помагайки за намаляване на инсулиновата резистентност.

Така че основно авокадото е перфектната комбинация от растителни мазнини, фибри и въглехидрати, които сигнализират на тялото ви да изгаря повече мазнини.





Този естествен процес не позволява на тялото да складира повече мазнини. Вместо това тялото преминава в режим на изгаряне на мазнини, поради което наричаме авокадото „кето храни“.

Освен за отслабване, авокадото е страхотно за укрепване на имунитета, съдържа повече калий от бананите, богато е на фибри, различни витамини и минерали, намалява холестерола и е страхотно за здравето на очите и запазването на зрението.


Четете още:

🔴 На 25 януари имен ден празнуват 5 обичани български имена

🔴 Голяма тесла за хиляди български пенсионери

🔴 Съседи на Красимира и Габриела ексклузивно: Любовник на тъщата е свързан с убийството!





Източник: За Жената





Коментари

горе