Проф. Кантарджиев: Борете грипа с луканка и суджук



Проф. Тодор Кантарджиев предупреди за опасен вирус, който върлува в момента у нас.

Той обяви също как можем да се справим с грипа.





Професорът разкри, че според данни на Националния център по заразни болести от вчера на над 250 изследвания на материали от деца с респираторни заболявания, най-много има респираторен синцитиален вирус.





Предишната седмица най-много бяха риновирусите, но сега е респираторния вирус. При децата той предизвиква една много неприятна кашлица, която за съжаление не минава за една-две седмици и е много продължителна, а за най-възрастните хора пък респираторния вирус е много опасен. Опасен е колкото грип, заяви в „На фокус“ Кантарджиев.





Грипът настъпва все повече и вече през последната седмица е повече от 6 пъти повече от коронавирус. От грип В болните са малко под един и половина процента, значи на 100 болни от грип само един е болен от грип В, а всички са болни от грип А, добави по Нова Тв той.





Кантарджиев препоръча да се пазим от грипа както с консумация на кисело зеле, туршия, кисело мляко и умерена употреба на алкохол, така и с трайни колбаси.





Хапвайте луканка и суджук против грип. Те съдържат лактобацили, които са трайни, подобряват работата на храносмилателния тракт и отделят вещества, които са много полезни за имунната ни система, каза още проф. Тодор Кантарджиев.





Според него пика на грипа у нас ще настъпи през февруари.


Четете още:

🔴 Гурбетчия от Родопите в Германия: Тук вече не е това, което беше, но в Нидерландия...

🔴 Държавата плаща по 32 лева на час за тази работа

🔴 Силно земетресение в Черно море, усетиха го във... КАРТА





Източник: Petel





Коментари

горе