Съдът поряза Силвия Кацарова





С карък е започнала новата година за естрадната звезда Силвия Кацарова. Самата тя се ожали, че е загубила на първа инстанция в съда съдебна битка, която води от приблизително 3 години. Спорът е между нея и известен музикален продуцент, който отне правата върху някои от най-големите хитове в репертоара ѝ и успя да ѝ забрани да ги изпълнява.





Вследствие на това Силвия загубила стотици участия и едва не се поболяла от нерви, че творчеството ѝ е в ръцете на чужд човек. Тя обаче е твърдо решена да продължи да води битката и на следващите съдебни инстанции, надявайки се крайният резултат да бъде в нейна полза. Кацарова е обезкуражена, но не е загубила съвсем надежда, макар да казва, че от 3 години се бори с вятърни мелници.





Тя е разстроена също, че единствено Тони Димитрова от цялата естрадна гилдия била на нейна страна и нямала притеснения да заяви подкрепата си публично. Мнозина други нейни колеги се скатали, което дълбоко я огорчило.





„В юбилейната ми година съм си поставила високи цели, а една от тях е реабилитация за всички български артисти изпълнители. Реабилитация за това, че артистът изпълнител има своето достойно място наред с автора на текста, продуцента, композитора и аранжора. Не приемам „забрани“ за пеене, публично порицаване на артистите и опетняване доброто ни име и достойнство. Не само аз, но и мои колеги бяха с поставена „забрана“ да пеят едни от вечните си хитове. Юридическите аргументи дали това е законно или не, оставям на юристите.





Мога да кажа само едно, и то е, че вечните хитове на България са народно богатство и те не подлежат на забрана нито от автор, нито от продуцент, нито от никой. Вечните песни са на българския народ. За това, след като днес първоинстанционният съд не възприе изцяло моите аргументи за това, аз и моите адвокати продължаваме на последна инстанция ДО ПОБЕДАТА. Победата, която се следва не само на артистите изпълнители, а на цялата българска култура“, коментира елзетката. В края на април изпълнителката на „Топъл дъжд“ ще навърши 70 години, но почти до голямото тържество ще бъде извън пределите на родината.





Заедно с 10 години по-младия ѝ съпруг Любо заминават на дълга ваканция на топло. Те ще пребивават за поредна зима в Южна Америка, по-конкретно в екзотичен Парагвай. Там милионерският съпруг на певицата има близък приятел, който е изключително богат и е собственик на просторно ранчо с басейни и райски градини. Всяка година той кани Любо и Силвия да му гостуват, като напълно поема масрафа за престоя им.





Този път Кацарова е решила, че ще обикаля и други забележителности в Парагвай и околните страни, а няма само да събира тен край басейна на имението. Дори прислужниците в палата я очаквали с нетърпение, защото певицата, известна с кулинарните си умения, винаги им приготвяла традиционни български манджи, като мусака и пълнени чушки, а те си облизвали пръстите.


Четете още:

🔴 Кой влиза в "Биг Брадър"

🔴 Три истории за рак, в които "няма шанс", а оперираните са спасени във ВМА

🔴 Какво се случва? Ново леко земетресение разлюля България / СНИМКА





Източник: Ретро





Коментари

горе