Извънредно: Убиха Мартин Нотариуса в София



Мъж е бил разстрелян тази вечер в София. Предполага се, че трупът е на Мартин Нотариуса.





Тялото е било открито до кола на територията на 6-то районно - в кв. "Горна баня“, в района на бул. „Никола Петков“. В момента на мястото пристига дежурна група за оглед, както и криминалисти.





Засега не е ясно кой е убиецът и какъв е мотивът му.

Заради престъплението планираното учение, с което трябваше да се тестват плановете за реагиране при извънредна ситуация, се отменя.

Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса с двете им деца е била на мястото на стрелбата в столичния кв. „Горна баня“. Други лица не е имало. Това стана ясно от думите на охранител на комплекса, в който тази вечер бе извършено показното убийство.





„Съпругата на господина беше до колата с детето в ръка. Жената беше уплашена и плачеше“, сподели той пред bTV.

Съседи са чули изстрели и така охранителят е разбрал за случилото се.





„Тепърва правят огледи, тепърва разглеждат. Доколкото зная е станала стрелба, но не зная откъде е – дали от комплекса, или от другата страна. Живущи ми се обадиха по телефона да ми кажат, че са чули изстрели, но откъде са дошли – не мога да кажа“, каза 





Стрелецът  все още не е хванат. В издирването са включени и кучета. 

На място е главният секретар на МВР и зам. вътрешния министър. Очаква се те да дадат повече подробности по време на брифинг.





Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев". През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.





„Този човек е бил интересен през годините. В Софийската градска прокуратура е имало подадени сигнали за заплахи от негова страна към магистрати. Не мога да кажа за прокурорски рекет. Имаме подадени сигнали от магистрати, които не са прокурори. Няма заподозрени“, обясни градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя уточни, че е Божанов е известен покрай откраднато през 2004 година дело от Върховния касационен съд срещу Слави Крашевски, нотариус с отнемани права и десетки наказателни производства.





Делото изчезва от адвокатската стая на съда по време на обедната почивка заедно с оригинални документи по него. За кражбата е водено досъдебно производство срещу човек на име “Мартин Божанов” и негов роднина с име “Бойко Божанов”, но за изхода на делото няма данни", допълни Илиана Кирилова.





Заради престъплението планираното учение, с което трябваше да се тестват плановете за реагиране при извънредна ситуация, се отменя.


Четете още:

🔴 Бързайте, ако ще купувате кола, предупреди експерт

🔴 Ново чудо! Тракторист откри златно съкровище

🔴 Ето защо Мира Добрева не дава развод на Жоро Торнев, въпреки, че живеят разделени:





Източник: lupa





Коментари

горе