Доматите от този сорт са супер вкуси, а клоните се пръскат от плодове



Няма българин, който да не обича на трапезата да има (понякога) и вкусни домати. Те са неустоими в някоя салатка, а и като гарнитура като основното са страхотни.





В последните години все повече хора недоволстват, че доматите, които се продават по пазарите и магазините, имат вкус на пластмаса. Именно заради това мнозина решават да си отглеждат домати сами.





Не всеки обаче има градина, в която може да направи това. Именно заради това от jenata.blitz.bg преди време разкрихме как може да си засадите и отгледате домати на прозореца вкъщи, а ако имате тераса и там може да го направите.





Но сега   ще поговорим за един сорт домати, които са просто невероятни. Засадите ли ги клоните ще се пръскат от плодове. Но не само това – вкусът на домата е просто неописуем и може да се консумира суров, но и маринован. 





И така – този сорт домати определено ще ви изненада! Луд добив, като същевременно е устойчив на болести и температурни промени.

Това е първият домашен хибрид, в който е използван генът за дългосрочно съхранение. Доматите могат да се съхраняват на стайна температура без загуба на еластичност до 3 месеца!





Супердобивен сорт домати
Това е средно ранен хибрид, който може да се отглежда както на открито, така и в оранжерия. Името му е Адонис.

Лесно издържа на ниски температури и засенчване. Устойчив на цял набор от болести, включително късна болест.





Четките са обсипани с плодове! Всеки домат наддава около 120-130 грама. Плодовете не се напукват и издържат на продължително транспортиране и съхранение.

Доматът е универсален, подходящ както за мариноване, така и за прясна консумация. Вкусът е стандартен, плодовете са сочни и сладки.





Опитайте да засадите Адонис във вашата градина – сигурни сме, че ще ви хареса! Отличен добив и устойчивост на болести.  


Четете още:

🔴 Боряна Баташова каза за развода с Андрей и какво направи с наследството му

🔴 Кроят магистрала в Родопите: Благоевград - Хасково

🔴 Хора остават без дом, живеят в палатки





Източник: Блиц





Коментари

горе