Куриоз! Викат линейка за смяна на крушка





Линейки летят при пациенти с 38-39 градуса температура, докато хора в наистина спешно състояние чакат да им бъде оказана помощ. Парадоксът е налице заради обаждане към телефон 112 при вдигане на температура вследствие на респираторни инфекции, разказа пресаташето на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.





Близо 13 000 повиквания са регистрирани към Бърза помощ само за месец. Най-голямата част от тях са свързани именно с остри респираторни инфекции. 4936 обаждания са регистрирани заради коронавирус, грип и други актуални инфекции за сезона от 20 декември миналата година до 20 януари.





Към 70% от повикванията към Бърза помощ са за състояния, които не са спешни. Много хора, отдадени на страха и паниката, не са обективни. Има и такива, които съзнателно подават информация за тежки симптоми, а на място се оказва нещо коренно различно.





„Никога няма да забравя случай от миналата година, който за неработещия в спешна помощ човек звучи комично, но, за съжаление, той е реалност. Беше извикан спешен екип за възрастна жена, която многократно по телефона казваше, че умира и че цялата трепери.





Веднага отиде спешен екип, а на място жената е поискала от лекаря, една от младите надежди на Спешна помощ, да ѝ обезвъздуши парното, защото ѝ е студено“, разказа Сунгарска. Медиците се отзовават и на сигнал за възрастен мъж, но на място, за съжаление, човекът е поискал да му се смени крушката в банята, защото е изгоряла, а той не може да се качи, защото го е страх.


Четете още:

🔴 Убитата Виолета Донева завещала милион на близките си

🔴 26-г. българка се взе със 75-г. американец в Несебър

🔴 Нова лична карта? Две важни промени





Източник: Ретро





Коментари

горе