Ново 20: Христо Шопов заплашил Патриша с ключове, не с пистолет, пуснаха го!



Актьорът Христо Шопов излиза на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка, реши Софийският районен съд. 





Той трябва да напусне ареста незабавно. Съдът обяви, че няма доказателства звездата на българското кино да е насочвал пистолет към своята съседка Патриша Тийвс с думите: "ще те застрелям в лицето с пистолета ми". 





От два видеоклипа, които самата гражданка на Люксембург направила, се виждало, че той държи нещо в лявата си ръка. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване на ключове. Затова съдът обяви, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове.





По отношение на втората реплика, също изречена на английски: "ще те убия", съдът каза, че тя се чува на клипа, направен от Патриша.





Също така съдебномедицинска експертиза показала, че тя има нараняване на един ден. Според прокуратурата то било причинено от това, че Шопов я хванал под брадичката и я блъснал в оградата на съседна къща и тя паднала. 





Тази реплика е изречена в разгара на разгорял се междусъседски конфликт, обясни съдът. Магистратите също така приеха, че няма опасност Христо Шопов да се укрие, тъй като освен, че има установен адрес, той е и публична личност.





Никога не е бил осъждан и не е имал противообществени прояви. По отношение на това дали може да извърши престъпление, съдът каза, че няма данни до този момент той да се е карал с Патриша, двамата дори не се поздравявали, а и самата тя не знаела до този момент, че той говори английски език. 





По делото е разпитана и съпругата му Мариана Станишева, която беше на съдебното заседание. Тя обяснила, че преди години имало конфликт с Патриша и от тогава всички съседи избягвали да общуват с нея. 





Актьорът беше арестуван в нощта срещу петък в столичния квартал "Малинова долина". 


Четете още:

🔴 Иво Пилето ли е убит тук? / СНИМКИ и ВИДЕО

🔴 Помните ли го? Култов баща на незабравим наш певец

🔴 България на крак! Търсят под дърво и камък изчезнало момиче





Източник: lupa





Коментари

горе