Момичета, спрете да ги пръскате с обезмаслител! Ето в какво аз потапям филтрите на аспиратора и след 10 минути блестят от чистота!



Някои части на къщата винаги са много по-мръсни от други.

Едно такова място е аспираторът или по-скоро филтрите му, които обикновено са покрити със слой мазнина.

Може да изглежда, че почистването му е много сложно и отнема много време, но баба ми определено не е съгласна.





Слоят мазнина и прах върху аспиратора изглежда неестетичен и дори нехигиеничен. Най-лошото е, че след известно време се появява неприятна миризма.

мазнина аспиратор





Ето защо е много важно да почиствате аспиратора редовно. Повечето хора обаче го намират за много трудно или дори невъзможно за изпълнение.

Оказва се, че в това няма нищо сложно. Не е нужно да губите много време и да изразходвате много енергия. Тази работа наистина не е много уморителна.

Ако опитате този лесен метод , вашият аспиратор отново ще изглежда като нов.





Ще ви трябват само няколко съставки и ще почистите аспиратора само за няколко минути. Вероятно вече имате всички необходими съставки у дома, така че няма да изисква допълнителна инвестиция. Наистина не е нужно да харчите пари за скъпи почистващи продукти, които не винаги са ефективни.

И така, как почиствате филтрите на аспиратора си?





филтри аспиратор

Ето инструкции стъпка по стъпка:





  • Сварете вода в голяма тенджера.
  • Добавете няколко супени лъжици сода за хляб. Добавяйте содата постепенно.
  • Поставете мръсния филтър във водата със сода за хляб. Ако съдът не е достатъчно голям, за да побере целия филтър, можете първо да потопите част от него и след това да го обърнете и да потопите другия край. Това ще ви позволи да намокрите целия филтър.
  • Варете около 10 минути. Отстранете филтъра и изплакнете с топла вода. Изсушете и поставете обратно на място. Филтърът ще блести отново чист!




Почистването на филтрите на аспиратора не трябва да бъде дълга и досадна работа. Определено ще пробвам този метод. Споделете статията, за да опитат и вашите приятели този трик!


Четете още:

🔴 Как да отидем на санаториум за 9 лева на ден по програмите на НОИ?

🔴 "Бедните българи" пръснаха рекорните 3,4 милиарда за почивки

🔴 Есил Дюран: Цялото ни семейство се изгуби напоследък





Източник: За Жената





Коментари

горе