Зомбори бачкал като барман при Халваджиян



Владимир Зомбори на няколко пъти бил на крачка да се откаже от актьорската професия, тъй като изкарвал много малко пари и бил беден като църковна мишка. Признанието направи самият артист, който спечели 12-ия сезон на шоуто "Като две капки вода". Той за пръв път публично разкри, че преди години е работил като барман в заведението на Кремена Халваджиян.





„Битката да си един от най-добрите у нас, когато става дума за изкуство, трябва да се извоюва. Поне три пъти съм искал да се откажа – преди 10 години имах период, в който работих като барман с нощни смени, за да изкарвам някакви пари.





Нещата бяха много зле финансово. По това време бях актьор в Малък градски театър „Зад канала“. Но трябваше да си плащам наема, сметките, да живея, да излизам с приятелите си. По-интересното е, че заведението се държеше от Кремена Халваджиян, която тогава нямаше идея кой съм аз. Просто бях един от барманите там”, призна Владимир Зомбори. Той не спомена заведението, но най-вероятно става дума за бара на гърба на Народната библиотека Once Upon A Time.





Преди да се хване на втора работа родителите му пращали по 50 лева в понеделник и още 50 лева в петък, за да има пари.

"Бях в пълна дупка и започнах втора работа като барман. Аз тогава за себе си пари нямах, камо ли да завъртя гадже", смее се Владо.










“До ден днешен мои много добри и талантливи колеги не изкарват достатъчно пари. Ако не се завъртиш по телевизията, никой няма да разбере какво можеш и колко си добър. Имах късмета и шанса и да имам този телевизионен праймтайм, в който хората да ме забележат. Аз никога не съм губил вяра в себе си и не мисля, че ще се самозабравя. Обувките на славата са удобни, отварят се и врати, които предлагат интересни нови възможности. Благодаря на феновете си и на публиката“, коментира Владимир Зомбори.





Той спечели тазгодишните "Капки" с имитацията си на Фреди Меркюри и неговата песен "The Show Must Go On". Вокалистът на Queen прави записа в болничното си легло. "Песента никога не е имала лайв изпълнение. Не е имала свой истински клип – той е сбор от негови други превъплъщения във времето. Но цялата енергия на финала на неговия живот не е затихваща или предаваща се. А е тъкмо обратното! Дори животът му да приключи – шоуто продължава!“, каза Зомбори.









"Предизвиках се като певец в „Като две капки вода“. Нагласата за театралната сцена е много по-различна от тази в „Капките“, където имаш три минути, за да се събереш. Едно е да разконцентрираш в постановка и да си забравиш текста, защото там можеш да нарушиш ритъма и да импровизираш. Но докато върви музиката и забравиш текста, ти не можеш да спреш. Имаш движенческа партитура, която също е на базата на музиката. Трябва да си десет пъти по-концентриран”, казва той.





С артистичните си и вокални умения, с които изуми журито и телевизионните зрители, на Зомбори все по-често му се налага да отговаря на въпроси, свързани с това дали предвижда да гради и музикална кариера след успеха си в шоуто.









“Много хора ме питат дали ще започна да се занимавам с музика. На тях отговарям така – това да можеш да пееш е само малка част от това ти да правиш музика. Аз по-скоро съм добър имитатор на легендарни хора, които са създали невероятна музика. Колкото и добре да я изпея, тези хора преди мен са написали невероятния текст, измислили са вълнуващите мелодии, което е в сърцевината на това да създаваш музика. Аз съм много далеч от това да правя музика и да бъда певец", разкрива актьорът и споделя, че винаги е обичал да усеща вълнението в хората.





„Благодарение на оценката на хората на моя труд, придобих самочувствие като артист“, разказва Зомбори и признава, че като дете е екстровертен, а родителите му го насочват към по-сигурни професии като архитектура, например.





Още преди обявяването на победителя на сезона 11 000 в зала "Арена Армеец София" скандираха „Зомбори, Зомбори“. „Омекнаха ми краката. Такова вълнение не си спомням да е имало. Може би само раждането на детето ми. Това беше един трамплин за мен към правилната посока“, каза Владо. На финала през сълзи благодари на публиката и отново последваха аплодисменти.









Владимир Зомбори е роден на 3 юли 1988 г. в Пловдив. Завършва Професионална гимназия за сценични и екранни изкуства в града със специалност „Сценография“. А след това учи „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, в класа на професор Атанас Атанасов и завършва през 2011 г. През ноември 2018 г. е първият носител на наградата „Андрей Баташов“.





От 2011 г. е в трупата на Малък градски театър „Зад канала“. Играе в редица филми и сериали, занимава се и с дублаж. Освен с главна роля във „Вина“ го виждаме и като Тишо в „Миграцията на паламуда“, Стоилко в историческата драма „Воевода“, Христо в драматичния филм „Дъвка за балончета“, Огнян в сериала „Пътят на честта“, Камен в драмата „Игра на доверие“ и други.









Владимир Зомбори споделя живота си с актрисата Весела Бабинова, с която са заедно повече от 5 години и имат 3-годишна дъщеря – Йоана. Любопитно е, че те дълго време са приятели, в обща компания, но любовта им пламва след целувка, която се налага да изиграят на сцената. Двамата са най-популярното актьорско семейство и съвсем наскоро станаха двойка и в обща постановка -  френската комедия "Заклеваш ли се в децата?"от Саломе Льолуш. Зомбори призна, че им предстои голяма сватба, но я отлагат защото искат дъщеря им да има спомени от този ден.


Четете още:

🔴 Христо Калоферов се ожени тайно

🔴 Керемедчиев: Стигна се до атентат, защото Фицо нагнети емоциите до червено

🔴 Ръст на печалбите на банките у нас





Източник: lupa





Коментари

горе