В адски мъки почина Иванка Американката, обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му



Иванка Ройдова – Американката, от пловдивското село Брани поле, известна с това, че беше обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му, е починала в събота.





Тя е издъхнала в страшни мъки. Страдала е от злокачествено заболяване. 

В деня на смъртта си Ваня не спирала да повтаря, че не затворът, където живя близо 3 години, а отнемането на родния й дом от племенниците Гергана и Мариян Калестрови, я убило.





През 2016 година Иванка Ройдова беше обвинена в това, че е поръчала убийството на шестима свои роднини, за да осигури само за себе си милионите наследство от баща си, който отдавна емигрирал в САЩ. В поръчката влизали брат й и неговите наследници.





Баща им Георги Ройдов дълги години е живял в Чикаго. От там натрупал милиони наследство.

"Майка ми я уби не заболяването й. Това беше убийство на душата й, защото не можа да понесе несправедливостта", коментира дъщерята на починалата - Жана.





Според обвинението именно заради тези милиони Иванка Американката била наела поръчков убиец, за да ликвидира брат й Стойчо, децата му и наследниците. 

Тя беше осъдена на 3 години затвор, но заради получено тежко заболяване в зандана беше освободена половин година предсрочно.





Нито Иванка, нито Анна-двете дъщери на Ройдов Старши, получават каквито и да е средства от наследството на покойния си баща.


Четете още:

🔴 Нова мода: Напикани дънки - хит сред тийнейджърите

🔴 ЧУДО! Намаляват заплатите на президента, премиера и депутатите. Радев ще получава само 13300 лева

🔴 Ето го човека, който стреля по Фицо - писател е. Месеци псувал премиера в социалните мрежи





Източник: lupa





Коментари

горе