Селин Дион на прага на смъртта



Една от най-ярките звезди на попмузиката, канадската певица Селин Дион споделя за ужасяващи подробности от борбата ѝ със синдрома на схванатия човек . Изпълнителката е интервюирана от Хода Котб, а записът ще бъде излъчен след няколко дни, но вече излязоха няколко кратки видеа, които да засилят интереса на почитателите.





Котб разказа пред своята колежка Джена Буш, че 59-годишната изпълнителка преминава през доста страшен период, след като разбира диагнозата си.

През декември 2022 година Дион разкри пред своите последователи в социалните мрежи, че страда от синдром на схванатия човек – рядко и засега нелечимо заболяване, което може да предизвика болезнени мускулни спазми. Заради болестта Селин отмени всичките си оставащи концерти от световното си турне, пишат от tialoto.bg





„Сега е много по-добре, но в един момент е била на ръба на смъртта – нещо, за което самата тя ми разказа. Моментът е много стресиращ и тя се опитва да преодолее трудностите“, каза още Котб.

В своето емоционално обръщение към феновете Дион сподели, че спазмите засягат всеки аспект от ежедневния ѝ живот. „Понякога предизвикват проблеми с ходенето и не ми позволяват да използвам вокалните си способности, за да пея по начина, по който съм свикнала. Всичко, което знам, е да пея. И това съм правила цял живот. И това обичам най-много“, допълни изпълнителката.





Състоянието, според Фондацията за синдром на схванатия човек, засяга централната нервна система, по-специално главния и гръбначния мозък. Пациентите могат да бъдат инвалидизирани, приковани към инвалидна количка или на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си. Неврологичното заболяване с автоимунни характеристики може да включва симптоми като хиперригидност, изтощителна болка, хронична тревожност и мускулни спазми, които са толкова силни, че могат да разместят ставите и дори да счупят кости.





59-годишната Котб споделя, че в един момент Дион се е чудела дали ще се справи и дали ще преживее деня. Изпълнителката разкрила в интервюто и какво се случва с гласа ѝ и дали има възможност отново да я видим на голямата сцена.

„На всички ни липсва, а разговорът ни беше много емоционален. Ще видим какво се случва с възстановяването ѝ и с плановете за завръщане към музиката“, каза водещата, която е пътувала специално до Лос Анджелис за интервюто.





Разговорът между двете дами ще бъде излъчен на 11 юни, малко преди премиерата на документалния филм I Am: Celine Dion, която е на 25 юни.





В трейлър на лентата, която ще разказва с подробности за кариерата на изпълнителката и как се променя животът ѝ след диагнозата, виждаме отдадеността и волята на Дион да се завърне на сцената, споделяйки че най-много ѝ липсват изпълненията на живо.





„Много ми липсват. Хората, много ми липсват. Ако не мога да тичам, ще вървя. Ако не мога да вървя, ще пълзя“, категорична е музикалната легенда.


Автор на статията: Дарена Найденова
 


Четете още:

🔴 Кошмарен инцидент с 12-г. момиченце в двора на школо в Габровско

🔴 Шестима пострадали. Пътници от злополучния влак със зловещи разкази за сблъсъка

🔴 Мощна стихия ни удря до часове, уикенда място няма да си намерим от...





Източник: За Жената





Коментари

горе