Състезател: От паркинг колата излита със 140 км/ч. Представете този автомобил да се удари без спирачен път в дърво / ВИДЕО



Когато вижда първите снимки от катастрофата на булевард "Руски", рали състезателят Николай Арабаджиев не може да повярва, че автомобил може да изтръгне две дървета. Той смята, че усещането за сигурност в купето при висока скорост подвежда младите шофьори. И призовава всеки един да застане на паркинг край магистралата.





"Да видят как минава автомобил със 140 км/ч и да си представят този автомобил да се удари в дърво без спирачен път", посочи Арабаджиев за БНТ.

А при 175 километра в час и то в градски условия 21-годишният Кристиян не е имал възможност да избегне удара.





"Тук говорим за изключително брутална скорост, която е изключително опасна и е в пъти пъти над нормално възприетата за всеки един здравомислещ човек, който сяда зад волана".





На мястото на катастрофата да има по-голям контрол на скоростта, настояват от община Пловдив. Ето защо кметът на града е поискал от МВР пет камери за засичане на скоростта.





"Освен това ще поставим 10 стационарни измерители на скоростта, които ще могат да дават директна статистика за това, че в уреченото място има нарушения, като те са и превантивни, за това самите водачи да могат да се съобразяват и да гледат с каква скорост карат", коментира Костадин Димитров – кмет на община Пловдив.





В Пловдив няма нито едно стационарно устройство за засичане на скорост. Полицията разполага с две мобилни камери в служебни автомобили и две преносими тип "тринога".






Четете още:

🔴 Защо полицаите не спряха турския тираджия с три нарушения? / ВИДЕО

🔴 Отварят нов скоростен път между България и Гърция

🔴 Почнаха от Халкидики: В Гърция ще дебнат по плажовете със...





Източник: plovdiv24





Коментари

горе