Румен Драганов разби мита за евтиното гръцко море



Румен Драганов категорично се разграничи от мненията, че българите ходят масово на летни почивки в Гърция заради по-примамливите оферти и по-евтините цени.





Директорът на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма опита да обясни защо това не е точно така и какви предимство дава българското море.









В която и друга дестинация искаме да отидем, българинът няма да се чувства толкова сигурно, колкото се чувства в България. Тъй като каквото и да ти се случи, ти си на няколко часа път от дома, започна в „Социална мрежа“ той.





Относно сравненията с Гърция, ние използваме Северна Гърция, където не ходят англичани. Там е по-евтино, но там, където ходят англичаните, ако направим сравнение с България, в Гърция е два пъти по-скъпо, добави той.





Тоест, ако някой българин си позволи да отиде там, където англичаните ходят, няма как да казва, че в Гърция е по-евтино или е равно в България, каза още Драганов.





Още повече, че мога да ви кажа, ние тук в България нямаме цени от 7000, 8000 или 12 000 евра, или 25 000 евро за семейство за една седмица. Докато тези цени ги има в Гърция, има ги и в Турция, коментира по Нова нюз туристическият експерт.


Четете още:

🔴 Мамят зрителите в "Кой да знае", обяви Борко Чучков, Сашо Кадиев побесня

🔴 Заради високо ниво на шум: Столична община е осъдена да премести трамвайно трасе между бул. „Витоша" и „Петте кьошета"

🔴 Ива Софиянска излезе по хавлия на улицата





Източник: Petel





Коментари

горе