Глобиха хипермаркет с 25 хил. лв. заради цената на замразена пицаКомисията за защита на потребителите наложи глоба от 25 хил. лв на известна търговска верига заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в град Дупница. Това предаде БНТ.

Глобата е потвърдена с решение на Районния съд, което подлежи на обжалване.

Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в Дупница. Проверяващите са забелязали, че всички подобни продукти от съответната марка са били с обявена по-ниска цена от тази, на която се маркират на каса.

Пиците са стрували 8,99 лв. за период от 7 дни, като

преди това артикулите във всичките им разновидности са се предлагали на по-ниска цена от 8,49 лв. за брой.

Поради технически причини етикетите не са били сменени своевременно от персонала. Комисията за защита на потребителите е съставила акт за установено административно нарушение и издала наказателно постановление.

"Търговският обект е голям, посещаван от многобройни клиенти, част от хранителна верига и с ежедневен оборот на подобни замразени храни и сериозна посещаемост от гражданите, което би могло да доведе до засягането на голям брой потребители, а от там и завишава сериозно обществената опасност на нарушението", се посочва в мотивите на съда.


Четете още:

🔴 Отиде си естрадната легенда Маргарита Радинска

🔴 Миро проговори за раздялата с Би Ти Ви

🔴 Държавата се изгаври с Първата "Мис България", но на 71 г. тя е все още витална и си живее живота в Ница

Източник: lupa

Коментари

горе