Скъпарските БМВ-та на полицията - купени с парите от глобите на шофьорите



Новите коли за полицаите от столичния КАТ са закупени със средства от Фонда за безопасност на движението след обществена поръчка. Това обясни пред БНТ Николай Крушарски, шеф на столичния КАТ за новите БМВ-та.





Ще бъдем пример за спазване на Закона за движение по пътищата, изтъкна той. По думите му новите коли по-скоро ще изпълняват представителни функции. Комисар Крушарски посочи, че целта на новите мощни коли е да догонват нарушителите с мощни коли. Тези пари не са от държавния бюджет, отново подчерта той.





Големите булеварди и Околовръстното шосе в столицата предпоставят към извършване на ПТП заради високата скорост, която развиват автомобилите. Над 200 подвижни камери ще има по пътищата в страната. Колкото повече нарушители усетят силата на наказанието, толкова по-ефективна е превенцията според Николай Крушарски. По мнението му конфискуването на автомобили на джигите е ефективна мярка. Той подкрепя идеята за 8 месеца затвор след ПТП, причинено след употреба на дрога или алкохол.





Над 360 автомобила до момента са конфискувани от столичния КАТ след въвеждане на мярката за отнемане на колите на пияни шофьори. Битка на СДВР е да се спрат гонките. Вечер патрули с мотори налагат превенция на този феномен. Над 30 служители на реда са санкционирани за нарушение на пътя от началото на годината, стана ясно още от думите му.





Над 1000 пешеходци са глобени в София от началото на 2024 за неправилно пресичане.


Четете още:

🔴 Миро вкара всичките си пари в строеж на къща, ще бачка цяло лято

🔴 "Медицински надзор" откри фрапантни нарушения в зъболекарския кабинет, където почина жена

🔴 Богданска и Башар Рахал водят "Биг Брадър"





Източник: lupa





Коментари

горе