Министрите на Главчев умуват как да вдигнат социалната пенсия на колосалната сума от 307 лева



Днес министерски съвет заседава като една от темите е актуализиране на социалната пенсия за старост. Идеята е тя от 276 лв. да стане 307 лева.





В началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Димитър Главчев коментира срещата в Швейцария, настроенията в ЕП и справянето с бедственото положение у нас след градушките.





„Всички се убедиха как бързо умеем да действаме. Когато изпадат в бедствие, на българските граждани трябва да се помага своевременно”, каза премиерът Димитър Главчев за работата на МС в последните дни. Той призова и бъдещото правителство да работи по същия начин.





Относно конференцията за мира в Украйна Главчев каза: „Това е първата такава среща на високо равнище. Над 80 страни присъстваха, повечето се обединиха, а всички държави на ЕС подписаха това комюнике. Това е пътят към справедлив и траен мир. Всички предложения трябва да бъдат съобразени с международното право, Хартата и Устава на ООН, за да бъде траен мирът”, добави той.





Главчев посочи и основните теми на конференцията: ядрената безопасност, корабоплаването в Черно и Азовско море и обстрелването на търговки доставки, връщането на военопленници и депортирането на 20 000 украински деца в Русия и Беларус.





Служебният премиер сподели, че в ЕП има „много сериозна настройка да се формира коалиция между Европейската народна партия, социалистите и „Обнови Европа”, съобщи Нова тв.


Четете още:

🔴 Обявиха срок за двойните цени в лева и евро в молове и хипермаркети

🔴 На 20 юни имен ден празнуват 2 български имена значещи бяло

🔴 Трагедията е огромна! Разбра се коя е заможната софиянка, полетяла от виадукт на АМ "Струма"





Източник: Petel





Коментари

горе