Мир на душата на Стоян Тяната, който създаде Джулай морнинг



Тази сутрин слънцето озари Варна за първия Джулай без човека, който го създаде. Това споделят приятели на Стоян Георгиев (Тяната), който организира първия Джулай в България. Той почина точно преди 6 месеца - на 1-ви януари





Днес – години след първия на тази станала вече национална традиция у нас, създателите на Джулай, с изключение на Тяната, са на Иракли – далеч от суматохата, както винаги са го правили, но този път в негова чест, става ясно от публикации в социалната мрежа.





Те са категорични, че Джулая никога не е бил на друго място освен на брега на морето, и никога не е бил друга музика освен рок.





Вижте какво споделя приятеля на Тяната – Мирослав Маринов: Виждам, че днес, всички ще говорят за "Джулая"! И не, на първия Джулай не бях, но бях на втория и следващите няколко, докато се изпоженихме и живота ни разпиля. Стоян (Тяната), който организира първия джулай в България почина точно преди 6 месеца - на 1-ви януари. По щастлива случайност Тяната беше от Страшимирово, една година по-голям от мен и последните 25 г.  живееше в кв. "Младост" бл.15, а аз в съседния 14 - гр. Белослав, бяхме приятели и учехме в едно училище. Често се събирахме да слушаме музиака у тях.





Понякога се присмивахме на всички музикално-определящи се и самоволно наричащи се Джулай "извращения"(техно, хаус, диско и най-вече певачески чалга сбирки)! А хората, които бяха на първия Джулай в момента са на плажа в Иракли, далеч от суматохата, както винаги са го правили, но този път  в негова памет. Не е укор, а съвет - търсете информация, преди да говорите за неща, с които не сте съвсем наясно...





П.. Джулая никога не е бил на друго място освен на брега на морето и никога не е бил друга музика освен РОК!  Всички други изгъзици, наричани "Джулай" на мен ми приличат на Гей Парада - лично мнение!!!

П.п.2 Пийте днес по едно за Тяната и мир на душата му!


Четете още:

🔴 Читател: Да се извинят публично и да опростят за известно време плащанията на гражданите

🔴 Обявиха заплатите в Лидл и търсят над 120 души за работа

🔴 Мощен хейт се изля на главата на Мария Илиева заради тези снимки от София прайд (СНИМКИ)





Източник: Petel





Коментари

горе