Димо Андреев донесе още един медал на България от европейското по лека атлетика



България допълни и със сребро комплекта от медали от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 г., което върви в Банска Бистрица, Словакия.





Димо Андреев направи много силно състезание и завоюва сребърния медал в хвърлянето на чук. Възпитаникът на треньора Андриан Андреев постигна 72.49 метра в най-добрия си опит и отстъпи само на лидера в световната ранглиста Томас Уилиямс (Ирландия), който регистрира 73.95 м.





Димо тръгна трудно и записа 66.16 м в първото си влизане в сектора. Последваха два фаула и временно осмо място, както и риск от отпадане.

Подкрепян от силна група от родния му Балчик обаче, Андреев показа истинските си възможности в четвъртия опит със 71.49 м, с което излезе на втора позиция.

Тогава обаче Ян Делевски (Полша) и Сотириос Гентекис (Гърция) доведоха личните си рекорди до 72.09 м и 71.98 м, с което оставиха Андреев извон зоната на медалите временно - на четвърто място.





Той отговори със 72.49 м, като дори атакува първото място в шести опит, но не успя със 71.68 м.

Магно Лопис (Испания) взе бронза със 72.48 - само на сантиметър от Димо.

Пред БНТ Андреев заяви:





"Не постигнах това, за което дойдох в Банска Бистрица - златния медал. Продължавам да тренирам усилено, за да покрия норматив за световното първенство за юноши и девойки под 20 години. Благодаря на треньора ми, цялата ни група от Балчик и родителите ми, които бяха тук."





Така България вече има пълен комплект медали от европейското първенство в Банска Бистрица. В петък Радина Величкова стана европейска шампионка на 100 метра при девойките с нов национален рекорд за възрастта от 11,46 секунди, а Християн Касабов заслужи бронза на 110 метра с препятствия при юношите.





В последния състезателен ден в неделя България ще има още двама финалисти - Радина Величкова в скока на дължина и Зинга Барбоса Фирмино с тройния скок.


Четете още:

🔴 На 22 юли имен ден празнуват 10 български имена на свята грешница

🔴 Сърбия готви страхотен икономически удар в ЕС

🔴 Съобщение за сметките ви в ДСК, ОББ, ЦКБ, ПИБ: Новите такси





Източник: lupa





Коментари

горе