Мъж загуби крака си след масов бой с мачете и брадва в Раднево



Мъж загуби крака си след масов бой с мачете и брадва в Раднево, брат му е със счупени крака.





На 19 юли в Раднево възникна масово сбиване между две групи мъже, в което бяха използвани самоделни мачете и брадви. Инцидентът доведе до тежки телесни повреди за двама братя - един от тях загуби крака си, а другият е с изпотрошени крайници.





Днес, по искане на Районна прокуратура - Стара Загора, Районният съд в Раднево постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо четирима млади мъже. Обвиняемите са И.И., на 19 години, И.И., на 25 години, Р.И., на 17 години, и С.И., на 27 години, съобщиха от държавното обвинение.





Жестокост и мъчителност при нападението
На 19 юли в Раднево, според информация от прокуратурата, е възникнал скандал между две групи мъже, който прераснал в жесток побой. При сбиването са използвани различни твърди предмети, както и самоделно изработени остриета тип "мачете" и брадва.





В резултат на инцидента двамата братя са получили тежки телесни повреди. По-младият от двамата е претърпял загуба на крак, докато на по-възрастния са изпотрошени долни крайници, което води до трайно затруднение в движението му.





Мярка за неотклонение
Районният съд в Раднево постанови задържане под стража за четиримата обвиняеми по искане на Районна прокуратура - Стара Загора. Те са обвинени в причиняване на телесни повреди на двама братя, по особено мъчителен за пострадалите начин и с особена жестокост. Обвиняемите са задържани след инцидента и предстои тяхното дело да бъде разгледано от съда.





Протест и обжалване
Определението на съда за задържане под стража подлежи на протест или обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора, допълват от прокуратурата. Разследването продължава, а пострадалите братя са настанени за лечение в болница.


Четете още:

🔴 Идат 7 дни тропическо време

🔴 Зловещо от Странджа: Трупове на мигранти се разлагат на всяка крачка / СНИМКА

🔴 Поредна трагедия на пътя: Баба и внуче загинаха в тежка катастрофа на АМ "Струма"





Източник: Petel





Коментари

горе