Цяло село говори за новия бизнес проект на Плевнелиев върху 7 декара



Местността Рудината на разложкото с. Баня, където президентът Росен Плевнелиев си направи имение, привлича непрекъснато мощни инвеститори и се очертава много скоро сериозно да се пренасели и да загуби чара на планинската усамотеност, която вероятно привлича паралиите.





Само ден след като Плевнелиев обяви намерението си да си направи в местността частен парк с детска площадка, миниигрища и кътове за отдих, собствениците на ДКЦ „Софиямед“ ЕООД заявиха, че му стават съседи с огромен комплекс за отдих, включващ СПА център, ресторант, фитнес, офис, 3 басейна и 12 къщи за гости.





10 от къщите ще са със застроена площ над 200 кв.м, а 2 ще са върху площ по 404,7 кв.м. Пред всяка от къщите са планирани 2 паркоместа, а пред СПА центъра ще могат да паркират 15 коли. Цялото това мащабно строителство ще е върху терен от 9701 кв.м, собственост на медицинския център.





Миналата година „Софиямед“ стартира процедурата само за 3 къщи за отдих в с. Баня, но явно апетитът идва с яденето и още преди да ги построи, проектът е набъбнал до сегашните му параметри.





Както съобщихме, за местността Рудината инвестиционни намерения имат още ДКЦ „Пазарджик 1“ и „Файненшъл Пропъртис” ЕООД, но те са доста скромни в сравнение с това на софийския здравен център – съответно са за 3 къщи за гости и 2 жилищни сгради.

В близост строят още собственик на уеб хостинг компания, бургаски проектант и няколко мощни бизнесмени.





Любопитното е, че преди по-малко от седмица ДКЦ „Софиямед“ откри в столицата огромна самостоятелна сграда, чието строителство е глътнало много милиони левове. Инвестиционното намерение в с. Баня също не се очертава евтино и в крайна сметка това затвърждава тезата, че в българското здравеопазване се въртят огромни пари, но пациентът продължава да плаща и на ръка за здравето си, и дори  често да си купува сам лекарствата, докато е в болницата.


Четете още:

🔴 24 юли, 11:15 часа: Такова нещо на плажа в Приморско не е било, показа Здравко от Биг Брадър

🔴 Почина бебе, транспортирано в Стара Загора в тежко състояние

🔴 За 20 минути 3 земетресения разлюляха границата на България





Източник: struma





Коментари

горе