Охранител с потресаващ разказ за трагедията край Елин Пелин



Охранител на складовете за фойерверки край Елин Пелин разказа какво се е случило, малко преди да се взривят миналия четвъртък и да отнемат четири човешки живота.





Веселин Митев работи постоянно в складовете от тяхното построяване през 2012 година. Той е един от четиримата охранители, а в четвъртък на смяна е негов колега.





Той си е бил в будката, когато е чул силен взрив и гръм. Каза ми, че направо го е залепил на стената. Видял телата на доцента и дъщеря му изхвърлени навън, силната вълна ги е изнесла. Доцентът се е движел, дъщеря му е била на 10 метра, каза по бТВ Митев.





Неговият колега се опитал да види какво се случва с другите двама вътре, но след силния огън и сим тръгнал да бяга с охранителната дреха, тъй като щял да се задуши.

Според Митев доцентът често е идвал след работа, понякога в 9, 10 часа, прибирал се от заря и в 1 часа след полунощ. Дъщеря му е била с него, идвал е и 60-годишния мъж, за който се предполага, че е четвъртия загинал.





Дали е съхранявана пиротехниката по правилата, Веселин не може да каже.

Това са бораци, кълбета и са много силни. Има видеокамери и модерно ново видео, има система за пожарогасене, но дали се е задействала, не мога да кажа. Сървърите на камерите са в нашата будка, но е изгоряло е сигурно всичко, заяви още Веселин пред Владислава Тричкова.





Синът на собственика на складовете също е ходил там често, във фаталната вечер отишъл минути преди взриа, за да вземе подготвена заря за сватба на негови познати.

С буса дойде, за да я вземе тази заря. Той идва, влиза и не излиза, защото в същият момент гърми това нещо, допълни Веселин.





В складовете преди не е имало инциденти, казва Веселин. И допълва, че след случилото се не спира да мисли какво е можело да стане, ако е бил на рабата.

Над 100 човека ми се обадиха, къде си, викат, уточни той.





На работното място са имали куче Мечо. Малко преди взрива колегата му го е отвързал, за да се скрие на сянка. Три дни по-късно го открили недалеч от складовете и сега Веселин се грижи за него.


Четете още:

🔴 Отиде си изключителен български музикант и изследовател

🔴 Извънредно! Стана ясно кой гласят за премиер Радев, Доган и групата им

🔴 Огромен пожар до АМ "Струма"! Известна българка в опасна близост / СНИМКИ





Източник: Petel





Коментари

горе