Олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева: Бих се с "биологичния мъж" на финал през 2018 година



Олимпийската ни шампионка по бокс от Игрите в Токио преди 3 години - Стойка Кръстева, разкри сензационно, че има загуба на ринга от „биологичен мъж“ от Китайско Тайпе.





Тя призна за това, след като днес на Олимпиадата в Париж италианката Анджела Карини загуби от Имане Хелиф от Алжирл само след 46 секунди.

Карини хвърли каската си на пода и извика от болка: „Това е несправедливо“.





25-годишната боксьорка отказа ръкостискането и падна на ринга, ридаейки, след като получи само два удара от Хелиф, за която се знае, че е интерсексуална.





Лин Ютинг и Имане Хелиф са дългогодишни боксьори и двете. Аз всъщност имам загубен финал срещу Лин през 2018 година в Индия, но към този момент никой не знаеше, че те са не жени, защото не бяха правени такива тестове, каза по БНТ Стойка.





След като Лин и Имане напредват  в бокса и стигат до челни позиции са тествани за пол, и след резултатите са дисквалифицирани от Световното първенство миналата година.





Реално и двете още при раждането си са записани като жени, но при тестване за пол се оказва, че са с хикс игрек хромозоми.

Ако те много държат да състезават, нека се състезават при мъжете, да видим дали ще се чувстват по същия начин, добави Стойка Кръстева.


Четете още:

🔴 Ново ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ в България! СНИМКИ

🔴 Много лоша вест за времето през август в прогнозата на НИМХ

🔴 Внезапно почина кметът на най-голямото село в България





Източник: Petel





Коментари

горе