Почна се: В 11:40 часа гръмотевична буря удари първи градчета в България



Очаквано от Запад в България нахлува студен фронт.

Към 11:40ч. Гръмотевични бури се образуваха над крайните северозападни райони от нашата страна. Много скоро силен дъжд ще завали над Димово, Белоградчик и Брусарци, предупредиха от Метео Балканс.





През деня в събота от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Още около обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакваме на много места да паднат и проливни валежи, като по-интензивни ще са над планинските райони от Западна и Централна България, а към края на деня и над Югоизточна България.





Екипът на Meteo Balkans издаде карта с предупреждения за лошо време, които са валидни за събота 03 август 2024 г.

(Забележка: Картата показва районите, в които вероятността за опасни явления е най-голяма, но НЕ винаги бурите обхващат зоните оградени на картата!!!)





Жълт код:

Издаваме код за силен дъжд, като очакваното сумарно количество ще е между 15-20 л./кв. м. Не се очакват екстремни явления! През летния сезон е възможно да падне и дребна градушка.





Оранжев код:

Издаваме този код за проливни или “обложни” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества. Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л./кв.м.

Явления: Над тези райони ще са придружени и от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления). През есенния сезон се издава и за “обложни” валежи.


Четете още:

🔴 Билалов: Теглих кръст на България и не мислех, че ще се върна от Франция

🔴 Може да я хейтят, но той я боготвори! Иван Христов с нежна изненада за Ирина Тенчева за рождения й ден / СНИМКА

🔴 В количка в "Кауфланд" намериха много скъпа вещ





Източник: Petel





Коментари

горе